Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ilumin napisał(a):że najbardziej awaryjny i bardzo drogi w utrzymaniu
najlepiej nie brać silników z oznaczeniem dci
Ilumin napisał(a):No właśnie według tego co ja wiem to ten silnik był tworzony we współpracy z peugeotem o ile to nie jest ten sam silnik tylko z innym oznaczeniem
Ilumin napisał(a):. Generalnie chciałbym wiedzieć czy mogę ten silnik brać z czystym sumieniem, a nie myśleć, że lista potencjalnych usterek to by mogła być mała książka.
Ilumin napisał(a):Generalnie większość ogłoszeń jest z przebiegami około 300000.
Ilumin napisał(a):ale bardziej chodzi mi o to czy taki przebieg powoli kwalifikuje większość tych silników do remontu czy spokojnie jeszcze pojeżdżę.
Ilumin napisał(a): A jakbym miał słuchać wszystkich doradców obok mnie to nie kupiłbym nic, bo najlepiej żeby 12-15 letnie auto miało 150000 przebiegu, a ja jednak bardziej wierzę w te wyższe przebiegi, bo to przynajmniej daje chociaż trochę informacji, że sprzedający nie próbuje czegoś zataić i czarować.
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Ilumin napisał(a):Nie wnikam w resztę auta, bo z tym się liczę i wiem jak to wygląda. Nigdy nie miałem diesla i stąd się biorą moje pytania, bo nie chciałbym się wpakować w generalny remont silnika zaraz po zakupie, a najlepiej w ogóle A jakbym miał słuchać wszystkich doradców obok mnie to nie kupiłbym nic, bo najlepiej żeby 12-15 letnie auto miało 150000 przebiegu, a ja jednak bardziej wierzę w te wyższe przebiegi, bo to przynajmniej daje chociaż trochę informacji, że sprzedający nie próbuje czegoś zataić i czarować.
MotoAlbercik napisał(a):Ale w ogłoszeniach od kogoś, kogo się nie zna, to lepiej jednak być ostrożnym. Bo auto które ma 20 lat i 150 tyś dla każdego jest podejrzane.
szybki napisał(a):Teraz mam VW lat 98r pb z nalotem 180k.km.i zastanawiam się co będzie po daniu ogł.o sprzedaży
Baza z danymi technicznymi samochodów marki FORD. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne FORD