Ford tourneo connect 1, tddi

27 Paź 2012, 18:53

Witam mam forda connect 1,8 diesel z intrculer i jestem z niego zadowolny jednak ostatnio :evil: po odpaleniu wylatuje biały dym z rurki odpowietrznika znajdującej sie za silnikiem. Dym jest spory biały i smierdzi ropskiem. Myślę żę coś z doprowadzeniem paliwa, ostatnio wlałem paliwo verva ale chyba to nie ma znaczenia tak jak to że wymieniłem wszystkie filtry i olej. Może miał ktos już taki problem to chętnie wysłycham :D
Tomi41
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 11 1988
Auto: ford
Silnik: toureno
Paliwo: Diesel
Typ: Pickup
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

29 Paź 2012, 17:44

chyba sam sobie odpowiem po poszukiwaniach stwierdziłem, że tourneoo wbrew pozorom ma dewasto o którym słyszałem ale nie jestem znawcą silników a że był bardzo zimno to silnik sie dogrzewał i ta para oraz zapach ropy to wylatywało z "wydechu" dewasta tylko dlaczego to załącza sie przy temperaturze koł -1 stopień
Tomi41
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 11 1988
Auto: ford
Silnik: toureno
Paliwo: Diesel
Typ: Pickup
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie są korzyści z jazdy hybrydą?
    Coraz większa liczba kierowców przekonuje się o zaletach napędu hybrydowego. Korzyści finansowe wynikające z niewielkiego spalania to dopiero początek. Coraz większe zainteresowanie społeczeństwa jakością powietrza ...
    Kierowco, ustąp pierwszeństwa motocykliście
    Okres letni to pełnia sezonu motocyklowego, dlatego właśnie w czasie wakacji motocykliści najbardziej narażeni są na udział w wypadkach. Wielu tragicznych zdarzeń można by uniknąć dzięki poprawie bezpieczeństwa jazdy kierowców ...