Ford Transit bieg

14 Paź 2010, 17:40

Witam.Mam nastepujacy problem.Ford transit 2.5d 76ps 95r.Wymienialem kompletne sprzeglo...Luk.Wszystko chodzilo dobrze,po tygodniu oddalem autko do wymiany przedniego zawieszenia a konkretnie..swoznie,koncowka drazka kierowniczego i sprezyny.Autko odebralem i zauwazylem zmiane a mianowicie podczas zmiany biegow z 1 na 2 przy wyzszych obrotach 2 bieg nie wchodzi prawidlowo odczowam to na galce zmiany biegow jakby trudniej z odbiciem lekkim...i dosc slyszalny...nie jest to zgrzyt tylko stukniecie w okolicy walu skrzyni...nie wiem...szczegolnie na zimnym silniku,gdy sie rozgrzeje jest to juz mniej zauwazalne...nawet przy wyzszych obrotach.Nawet przy odpaleniu silnika na zimnym przy wcisnieciu sprzegla leki szum znika,jak silnik zlapie temperature nie ma zadnych szumow.Prosze o porade...walki w skrzyni?synchronizator?stan oleju?napewno cos ze skrzynia a byc moze poduszka?no nie wiem bardzo prosze o porade.Dziekuje i pozdrawiam

[ Dodano: 15 Październik 2010, 13:42 ]
pomoze ktos?Dziekuje
drestenis
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
    Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...