Formuła 1 2012

27 Lis 2012, 12:28

Widzę, że F1 nie jest tu jakoś specjalnie popularne, ale w ostatnią niedzielę zakończył się kolejny już sezon Formuły 1. Po raz trzeci z rzędu mistrzem świata został Sebastian Vettel, ale tym razem kierowca Red Bulla musiał trochę powalczyć o tytuł. Fernando Alonso robił co mógł, ale Ferrari od początku sezonu miało wyraźnie słabszy bolid od rywali. Na pewno przegranym tego sezonu jest Lewis Hamilton który miał dobry bolid ale zabrakło mu szczęścia chyba.
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 19 06 2003

02 Gru 2012, 15:36

Bez roberta to juz nie jest to samo
jolak1
Obserwowany

Auto: Opel Astra

03 Gru 2012, 12:07

Czy ja wiem? Bolidy podobne, tory te same, zasady też mniej więcej bez zmian. Mnie się podobał ten sezon :)
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Gru 2012, 10:15

bez roberta może i to nie to samo. Ale Vettel nieźle się stara :D
Dominik328

28 Gru 2012, 10:10

Dla mnie bohaterem był Alonso, bo po pierwszych wyścigach zapowiadał się fatalny sezon dla Ferrari. Ale Vettel też był w tym roku znakomity. Warto też przyjrzeć się w przyszłym sezonie Perezowi i Maldonado, bo to bardzo obiecujący kierowcy.
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

31 Gru 2012, 14:04

Dla mnie odkryciem sezonu 2012 był Romain Grosjean. Tak, wiem, narobił on nieco bałaganu w sezonie, ale to dopiero amator. W kwalifikacjach nie raz był wyżej niż Kimi, a początki wyścigów były obiecujące. Hamilton również słyną z nagminnego robienia błędów, a teraz jest uważany za jednego z najlepszych zawodników. Jeszcze słowo o Grosjeanie. Wygrał on Wyścig mistrzów, pokonując między innymi Schumachera i (co mnie cieszy) Vettela.

Cieszy mnie również "odrodzenie" Felipe Massy. Pojawiały się nagłówki, że Brazylijczyk jest "zapchajdziurą" dla Ferrari, ale teraz widać, że przedłużenie kontraktu z Massą, było obecnie najlepszą decyzją, jaką mogli podjąć.

Jak dla mnie to Alonso jest MŚ. Vettel może i jest dobry, ale nie na tyle, by zasłużyć sobie na tytuł. W przyszłym sezonie Alonso, Vettel, Button będą pretendentami do tytułu mistrzowskiego. Nie wykluczone, że Lotus nieco namiesza. Widać, że prężnie się rozwijają.

Po zsumowaniu do siebie najszybszych okrążeń z całego sezonu danego zespołu, okazało się, że najszybszy bolid miał McLaren. Potem RedBull, Lotus i dopiero 4 Ferrari. To tylko podkreśla klasę Alonso. I to pokazuje, że Massa faktycznie jest na dobrej drodze, by znów błyszczeć, jak za dawnych lat.
chomik21
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik benzynowy czy diesla wybrać?
    Wybór silnika benzynowego lub diesla zależy od indywidualnych preferencji, potrzeb i budżetu kupującego, a także od rodzaju użytkowania pojazdu. Dlatego warto tu zwrócić uwagę na kilka czynników z reguły ...