Formuły czyszczące wtryskiwacze, tak czy nie?

12 Kwi 2008, 15:59

Witam.
Jak w temacie.Jakie macie zdanie na temat czyszczenia układu paliwowego i wtryskiwaczy płynami dodawanymi do benzyny.Czy istotnie poprawiają osiągi i zmniejszają spalanie? Czy w ogóle przynoszą jakieś korzyści? Proszę o opinie.
dehuti
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001

13 Kwi 2008, 09:25

Ja powiem tak - z tymi formułami to jest dokładnie tak samo jak stosowanie magnetyzerów.Tyle tylko,że raz na rok warto użyć taki środek,żeby wtryskiwacze przeczyścić.Oczywiście nie należy używać środków nieznanych producentów tylko jakichś renomowanych firm.Preparaty te oczywiście będą droższe od innych producentów,ale raz na rok można dać te 5 czy 10 zł więcej za naprawdę porządny środek.Ale te formuły do czyszczenia układu paliwowego,to totalna bzdura - bo z czego można czyścić układ paliwowy podczas normalnego użytkowania samochodu?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Kwi 2008, 13:03

No półkach sklepowych jedyne jakie widziałem to formuły STP.Czy takie miałeś na myśli czy może polecasz coś innego?
dehuti
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001

14 Kwi 2008, 08:51

Szczerze ci powiem,że nie wiem jakie firmy produkują te formuły,bo nigdy tego nie stosowałem.Ale miałem na myśli znanych producentów innych preparatów do samochodów np. K2,STP itp.Nie wiem,czy te firmy produkują akurat preparaty interesujace ciebie.Ale warto wejść na stronę autoświata i poszperać tam.Oni lubują się w robieniu testów różnych preparatów i sprawdzaniu,czy działają tak,jak opisuje to producent.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najczęściej wybierane samochody przez Polaków
    Rozmaite narodowości wyróżniają się różniącymi się od siebie zwyczajami, tradycjami, ale także nurtami, w które wierzą. Jedni podają sobie rękę na przywitanie, natomiast inni uważają ten sposób ...
    Autentyczny i komfortowy SUV na drogę i w teren
    Duster zyskał wyposażenie, które ułatwia mu poruszanie się zarówno w mieście, jak i z dala od przetartych szlaków. Zachowuje doskonałą zdolność do pokonywania przeszkód terenowych, która ...