Fort focus ST170 do oceny

04 Cze 2018, 08:28

Cześć
Po dniach szukania mojego pierwszego auta (własnego), którym docelowo miała być bertonka trafiłem na Forda Focusa ST170. Chciałbym, abyście ocenili go.

[link do oferty na Olx wygasł]

Facet ogółem dbał o auta i trochę fanatyk więc wydaje mi się super. Do zrobienia kilka rzeczy z tego co pisał ale to kwestia kilkuset zł. Najbardziej martwi mnie blacharka, ile to może kosztować usunąć rdzę?
Wiem, że gościu ma już kilku chętnych więc musiałbym szybko się zdecydować.
shibo93
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 12 1993
Auto: Nie mam

04 Cze 2018, 09:32

Nie wiemy w jakim dokładnie jest stanie. Rdza to trudny przeciwnik, może wystarczy zrobić kilka łatek, trysnąć i pomalować, a może trzeba wycinać progi aż zostanie 10%. Do tego ta szyba, to też trudny temat. Generalnie jeśli chcesz to zrobić raz a porządnie i wszystko od razu, to nie wiem, na blacharce się nie znam ale podejrzewam że 2-3k zapłacisz. I nie ma co oszczędzać, bo po pierwszej zimie gwarantuję że rdza wyjdzie (kiedyś reanimowałem Golfa III, pierwsza zima i rdza już na nadkola i progi wchodziła, a były robione!!).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

04 Cze 2018, 09:43

Rozumiem, a prócz tego co sądzisz? Fajnie bo też komplet opon z alusami i jeszcze idzie ponegocjować cenę.
shibo93
Nowicjusz

04 Cze 2018, 09:46

Generalnie dla mnie ok, sam bym się nim zainteresował gdybym miał fundusze :)

Widać że auto od fanatyka, dużo porobione, zadbane. A to się liczy, do tego szczerość. Wiadomo że nie będzie robił blacharki jak sprzedaje, wiesz co kupujesz (lepsze to niż kupno zapiankowanego samochodu).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

04 Cze 2018, 11:03

Jakbyś sprawdził pare postów niżej pod Twoim to znajdziesz temat dokładnie o tym Focusie focus-st170-vt108460.htm
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Cze 2018, 13:14

Faktycznie jest, ale zobaczyłem to dopiero po moim już poście :)

Jeszcze pytanie, jak wygląda sprawa z częściami ? Drogie są?
I czy faktycznie są duże problemy z zawieszeniem?
shibo93
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy warto rozszerzyć ubezpieczenie samochodu OC o AC?
    Czy warto rozszerzyć ubezpieczenie samochodu OC o AC, skoro autocasco wiąże się z dodatkowym kosztem? To pytanie zadaje sobie wielu kierowców, przeglądając oferty. Tym bardziej że podczas gdy ubezpieczenie OC (odpowiedzialności ...