Fort Fokus Mk2 czy Ford Mondeo

17 Lut 2014, 12:06

Witam co myślicie o Fordzie Fokusie Mk2? Mój budżet wynosi max 20 000. Warto czy lepiej inny model? Zastanawiam się też nad Fordem Mondeo. Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe doświadczenia i może doradzić, które z aut jest bardziej warte uwagi to chętnie poczytam.
MartynaSS
Nowicjusz

Auto: saab

17 Lut 2014, 12:27

Roczny przebieg, gdzie auto będzie użytkowane, Twoje wymagania wobec auta?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Lut 2014, 13:43

Moje główne wymagania : musi być niewadliwy i ekonomiczny, nie chcę kupić skarbonki.. Ważna jest dla mnie też pojemność bo mam dziecko. Co w związku z tym polecasz?
MartynaSS
Nowicjusz

17 Lut 2014, 13:54

Ekonomiczność..
o Mondeo odpada bo 2.0 TDCI awaryjne a benzyny do gazu się nie nadają..
Zostaje Focus 1.6 TDCI 90KM- brak dwumasy, DPF i turbiny ze zmienną geometrią łopatek ale..
jeżeli przebieg będzie mniejszy niż 15 tysięcy rocznie to odpuść.
Wtedy warto rozważyć Vectre C 1.8 z LPG lub Astre H 1.6/1.8 z LPG
Koniu
Forumowicz VIP

17 Lut 2014, 14:58

Dzięki to bardzo cenne informacje dla takiego laika jak ja. Muszę poszukać jakiś ciekawych ofert modeli, które polecasz. Jak coś konkretnego wybiorę to może wrzucę ofertę i podpowiesz mi czy warto jechać oglądać, wezmę wtedy ze sobą jakiegoś mechanika, który oceni stan auta.
MartynaSS
Nowicjusz

18 Lut 2014, 08:07

Znalazłam wydaje mi się wartego uwagi Forta Fokusa. Myślicie , że warto pojechać zobaczyć? Tu jest oferta, ktoś może ocenić czy na pierwszy rzut oka to nie jakaś ściema?
MartynaSS
Nowicjusz

18 Lut 2014, 08:13

W przebieg nie wierz, zdedak przedni ma trochę inny odcień i po co ktoś kupował auto na rok? Ale ogólnie nie wygląda źle, jak masz blisko to obejrzyj. A i wydaje mi się ze klapa źle spasowana ale tu mogę się mylić.
Koniu
Forumowicz VIP