Forum traci renome

21 Sty 2010, 21:33

Zauważyłem że ostatnio na forum nie dzieje się za dobrze a to za sprawą jednego użytkownika
Czy według innych dzieje się to samo czy tylko mi się to wydaje
proszę o spostrzeżenia
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

21 Sty 2010, 22:05

Nie nie tylko Tobie się to "wydaje".
Forum już nie ma takiego poważania i renomy jak dawniej. Ale co zrobić, admin nikomu bez powodu tylko za to że zakochał się w japońcach czy niemcach nie może dać bana.
Odpowiedzi wiele w tym temacie nie oczekuj ponieważ mało ludzi zagląda w ten "kącik".
Pozdrawiam.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

21 Sty 2010, 22:13

szybki200, wiesz jak ja to traktuje w tym momencie to forum?? :D Jako rozrywka :P Czytam żeby się pośmiać i nawet nie odpisuje bo żal.pl :P nie tylko tutaj zauważyłem że dzieją się różnego typu "cyrki".... co raz więcej piszą takie dzieci z podstawówki... albo państwo Polskie schodzi na psy... :/
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

21 Sty 2010, 23:20

szybki200 napisał(a):Zauważyłem że ostatnio na forum nie dzieje się za dobrze a to za sprawą jednego użytkownika

Czy masz na myśli użytkownika halsky11?

Wszystkich postów nie jestem w stanie sprawdzić, moderatorzy pomagają w utrzymaniu porządku i też mają sporo na głowie, ale jak widzicie jakieś problemy to najlepiej zgłaszać je na PW do mnie lub któregoś z moderatorów.

Każdy użytkownik może mieć inne poglądy i tego się nie zmieni, można tylko zwracać uwagę i weryfikować posty które nie mają nic wspólnego z prawdą lub są fałszywe.

To dobrze, że forum się rozwija i ma coraz więcej użytkowników. Celem stworzenia forum było skierowanie go do jak najszerszej liczby użytkowników, bo to dzięki nim forum zyskuje coraz to nowsze opinie, poglądy i spojrzenie na problemy w motoryzacji.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

21 Sty 2010, 23:38

Luke16 napisał(a):szybki200, wiesz jak ja to traktuje w tym momencie to forum?? :D Jako rozrywka :P Czytam żeby się pośmiać i nawet nie odpisuje bo żal.pl :P nie tylko tutaj zauważyłem że dzieją się różnego typu "cyrki".... co raz więcej piszą takie dzieci z podstawówki... albo państwo Polskie schodzi na psy... :/

Drogi kolego niczym Tobie nie ujmujac uwazam ze grubo przesadzasz z taka ocena. To ze ty nie czerpiesz z forum wiedzy na poszczegolne tematy to nie znaczy ze inni tego nie robia. Swoja droga kazdy przypadek jest inny i sadze ze jezeli bys chcial..... i czytal niektore posty od deski do deski to Twoje poglady by sie nieco zmienily. Wedlug mnie forum bardzo dobrze funkcjonuje, rozwija sie, mozna na nim znalesc wiele cennych informacji nie tylko dla LAIKOW motoryzacyjnych, ale takze dla ZAAWANSOWANYCH motoryzacyjnie uzytkownikow. Pozdrawiam
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

22 Sty 2010, 19:13

ArteK napisał(a):Czy masz na myśli użytkownika halsky11?

Właśnie o niego mi chodzi
Użytkownik ten uważa że jeżeli ktoś jeździ samochodem tanim ( np maluch polonez itp. ) to wcale nie zna się na motoryzacji
Innych za wyrażenie swoich poglądów wyzywa od bez mózgów

Zakładając konto ok. pól roku temu forum było w jak największym porządku można tu było znaleźć wiele informacji a teraz zero konkretów tylko same dzieci z podstawówki i gimnazjum które myślą że wszystkie rozumy pozjadały
Tak właśnie wygląda to forum aktualnie
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale 1963 rok
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale miała silnik z dwoma wałkami rozrządu o pojemności 1600 cm3 - wersji samochodu o tej samej nazwie - Giulietty, zaprojektowanej przez Franco Scaglione dla firmy Bertone na nadwoziu z krótkim ...

30 Sty 2010, 15:06

Przecież nie każdy jest mechanikiem! Ani ekspertem samochodowym. Żadna odpowiedź nie jest tyle warta co pomoc mechanika w warsztacie. On będzie wiedział najlepiej. Fora są po to by wymieniać poglądy pomędzy grupą społecznościową, popytać co i jak, może jakieś wskazówki. Nie każda odpowiedź będzie w 100% trafiona. Wiele zależy od tego jak autor tematu opisze np. swój problem z samochodem. Tak czy tak skąd mamy wiedzieć w 100% co jest grane jak widzimy fotkę, a czasem nawet jej brak. Najlepiej pojechać na warsztat jak komuś nie psują fora motoryzacyjne.

Ps. A czy 126p czy Mercedes E55 - kto się uczył i pracuje to może pozwolić sobie na luksus, kto nie ma pieniędzy lub nie przywiązuje wagi do pojazdu to będzie jeździł "tikaczem" - przypadkowo na myśl mi przyszło :razz:
Mój ojciec ma Suzuki i Cordobe. Dawniej jeździł Fiatem CC 900 i jakoś jak rozmawiałem na innych forach motoryzacyjnych o naszych pojazdach to nikt się nie śmiał. Nawet jak był stary, poczciwy 126p.

A przykład tego użytkownika to taka, że pewnie jego rodzice mają kase, a "szczeniak" korzysta z tego, zamiast pracować i zarobić sobie na samochód.

szybki200 - ja chodzę do technikum, z samochodami a dokładniej z ich budową, silnikami mam do czynienia na codzień. Jestem w I klasie mechatroniki, ale z samochodami mam cały czas do czynienia na warsztatach, ciągle jakis przyjeżdża i trzeba go reperować, albo wystawić diagnozę co jest grane. Myslę, że podstawówka i gimnazjum pisze posty, które znalazły na innych forach. Ale ktoś kto uczy się na praktykach itd. wie tyle co większość ludzi z tego forum.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: Nie mam