Fotoradar uruchomiony przez motocyklistę

18 Mar 2020, 10:50

Cześć,

może ktoś spotkał się z taką sytuacją lub poprostu będzie wiedział jak powinienem zareagować:

wczoraj na Wisłostradzie jechałem środkowym pasem (fotoradar po lewej) przepisowo i w momencie kiedy bylem na wysokości radaru, lewym pasem śmignął motocyklista uruchamiając zdjęcie. Flash zdjęcia odpalił się kiedy motocyklista już dawno był za radarem pozostawiając jedynie mój samochód w kadrze.

Obawiam się teraz, że jeżeli prędkość zostanie zarejestrowana na mój samochód to stracę prawko.

Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić? Odwołać się teraz czy poczekać na zdjęcie z mandatem?

Dzięki!
lacek
Obserwowany

18 Mar 2020, 11:16

Nie słyszałem jeszcze o takim przypadku. Fotoradary robią zdjęcia nawet przy dużych prędkościach więc tu bym był spokojny.

Odwoływać się wcześniej nie nie ma sensu. Jedynie zapamiętaj sobie kiedy dokładnie była taka sytuacja i tyle żebyś na przyszłość wiedział.

Wyobraź sobie sytuację gdzie masz trzy pasy i fotoradar robi zdjęcia samochodom przekraczającym prędkość. Takie auto jest zawsze na pierwszym planie. Dzisiaj takie urządzenia potrafią znacznie więcej niż kiedyś.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

18 Mar 2020, 20:34

Ale czego się obawiasz? Przecież Twojej rejestracji nie sfotografował :wink: chyba że był ustawiony " na tyły" to możesz być spokojny nie Ciebie sfotografował :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4