REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Juner napisał(a):Zasada jest prosta - jeśli kierowcy nie wiedzą, że zaraz będą mijać fotoradar, to nie zwolnią, a co za tym idzie fotoradar nie poprawi bezpieczeństwa. W Polsce od bezpieczeństwa ważniejsze są zyski i dlatego sytuacja jest taka, a nie inna.
Jako ciekawostka[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Piter napisał(a):Juner napisał(a):Zasada jest prosta - jeśli kierowcy nie wiedzą, że zaraz będą mijać fotoradar, to nie zwolnią, a co za tym idzie fotoradar nie poprawi bezpieczeństwa. W Polsce od bezpieczeństwa ważniejsze są zyski i dlatego sytuacja jest taka, a nie inna.
Jako ciekawostka
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-4nHFrdO8IU[/youtube]
Nie jestem zwolennikiem fotoradarów, bo niestety jestem zdania, że ich głównym priorytetem jest zysk pieniędzy, a głównym postawionym celem nie jest poprawa bezpieczeństwa, ale to tylko moje zdanie. Co do filmiku...bzdura, auto wpadło w poślizg za nim fotoradar zrobił zdjęcie, zobacz, że przed zrobieniem zdjęcia auto już wpada w poślizg (ucieka tył). Po drugie wg mnie ludzie znajdujący się w aucie nie mieli zapiętych pasów bezpieczeństwa.
Luke16 napisał(a):Zauważmy że fotoradary są najczęściej ustawione na plus 20km/h czyli jadąc 65km/h tam gdzie jest ograniczenie 50km/h i tak nam foty nie cyknie.... to już wiem z własnego doświadczenia...