Fotoradary

31 Sie 2010, 11:22

Może ci się tym razem uda ;) i nie zapłacisz
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

01 Wrz 2010, 07:07

Wg mnie masz jeszcze dwie szanse na uniknięcie mandatu - ale raczej bardzo niewielkie i należy brać je z przymrużeniem oka:
1) Jest dużo takich, którzy przekraczają prędkość o 50km/h lub iwęcej w tym miejscu - wtedy ludzie nie nadążają robić papierków i wysyłają tylko najwyższe mandaty :lol:
2) Jeśli jakiś samochód w momencie robienia Ci fotki, znajdował się mniej więcej na tej samej wysokości, co Twoje auto i będzie na zdjęciu, to wtedy można takie zdjęcie próbować unieważnić (ale chyba dopiero w sądzie) i próbować się wywinąć, że to nie Ty, tylko ten drugi :roll: Podobno tak jest w przepisach - na zdjęciu musi być jedno, konkretne auto, aby moć wręczyć mandat (fragmenty innych aut się nie liczą), a jak są 2 auta na jednym zdjęciu (np. 2 pasy ruchu w tym samym kierunku, albo auto, które Cię mija w drugą stronę) - to się CHYBA nie liczy (kiedyś był taki artykuł w Auto Świecie???)...
A tak nawiasem mówiąc - podobno rowerzysta był na zdjęciu z radaru, jak przekraczał prędkość o ~30km/h w terenie zabudowanym - bo go w tym momencie wyprzedzał samochód, którego tylko część była na fotce :shock: :lol:
smarekxy
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
Prawo jazdy: 29 09 2000
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 175KM

13 Wrz 2010, 19:37

no 130km/h na 50-tce to troche duzo , wydaje mi sie ze za takie wykroczenie to bedzie pocztowka , sam jestem w podobnej sytuacj tylko ze mi cyknelo jak miealem okolo 20-22km/h wiecej wiec mam cicha nadzieje ze mi sie upiecze ,ale jest to dla mnie jakas nauczka pozdrawiam
bas12
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

10 Lis 2010, 13:16

Również i ja słyszałem, że czasem policja stosuje taką metodę, że do skrzynek wkłada same flash'e. Tak kto wie może i Ci się uda. Trochę będziesz musiał w niepewności pożyć. Jednak przyznać muszę, że sporo przekroczyłeś prędkość :grin:
motomaniak999
Nowicjusz

Miejscowość: Łańcut
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Transport ponadnormatywny i jego początki
    Pojazdy przewożące ciężkie i duże ładunki istniały już w XIX w., jednak dopiero pod koniec lat 20. ub. w. pojawiły się przyczepy, naczepy oraz odpowiednie ciągniki, które można uznać za protoplastów współcześnie ...