Franczyza sklep motoryzacyjny

10 Paź 2018, 15:33

Witajcie, zastanawiam się nad założeniem sklepu motoryzacyjnego na zasadzie franczyzy z firmą Lucart. Ponoć mają najniższe ceny w Polsce np. na akumulatory, oleje, filtry samochodowe. To mnie skłania do nawiązania z nimi współpracy na zasadzie franczyzy. W moim rejonie jest tylko 1 sklep z takim asortymentem, ale mają drogo i myślę, że uda mi się spokojnie ich przebić cenami. Sądzicie, że warto zakładać biznes we franczyzie?
ArtPie
Nowicjusz

Auto: Opel Zafira

10 Paź 2018, 19:01

Jeżeli będziesz miał na to zbyt to dlaczego nie. Tylko weź pod uwagę to że dzisiaj dużo osób zamawia z internetu i stacjonarne sklepy tego typu mają raczej małe powodzenie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Paź 2018, 10:51

Francyza to ciekawa opcja, a tamten sklep, gdzie piszesz, ze jest drogo to ma popyt? bo skoro się utrzymuje to musi mieć ;) fakt, że dużo ludzi kupuje przez internet, ale znaczna część społeczeństwa woli jednak kupić stacjonarnie, obejrzeć towar na żywo, popytać itd. Gdyby wszyscy kupowali przez internet to by nie było sklepów stacjonarnych. A lucart to dość rozpoznawalna marka, więc jak dadzą dobre wsparcie marketingowe to może ci się to udać.
Maniek3322
Nowicjusz

Auto: Honda Civic

20 Sty 2019, 14:21

Jeśli już masz taką działalność to możesz ją rozszerzyć o sprzedaż ubezpieczeń, także na zasadzie franczyzy. Cuk ma ciekawą propozycję współpracy.
kierowca36
Nowicjusz

17 Mar 2019, 14:46

Brzmi ogólnie ciekawie, myślę że jak jest na to popyt i masz dobre miejsce to taki sklep fajnie by się przyjął bo czasami też wolę zajechać stacjonarnie niż zamawiać i czekać kilka dni, a czasami nawet i tydzień.
RomekTos
Nowicjusz

18 Mar 2019, 11:05

LucArt przygotował dobrą formę biznesu, którą według mnie też warto rozważyć, bo też działają sprawnie w zakresie marketingu. Jeśli też uda Ci się skutecznie przenieść prowadzenie sprzedaży do internetu to moim zdaniem na pewno więcej uda Ci się zarobić.
EmilP90
Nowicjusz

26 Mar 2019, 10:36

Robiłem zakupy w jednym z ich sklepów i rzeczywiście ceny są przystępne, obsługa też na poziomie i jest duży wybór topowych producentów olejów, kosmetyki, czy akumulatorów więc też jak dla mnie nie opłaca się tego zamawiać przez internet.
Robik45
Nowicjusz

27 Mar 2019, 10:33

Kto co lubi, bo też praca powinna dawać satysfakcję, a nie tylko pieniądze także jeżeli chodzi o prowadzenie biznesu to dobrze jak na początku masz jednak pomoc obsługi, bo jest to bardzo ważne jeśli jest to pierwszy biznes i co ważne od razu jest wyrobiona marka do której klienci przychodzą bo wiedzą na jakie ceny i jakość mogą liczyć.
Czaros33
Nowicjusz

28 Mar 2019, 11:18

Zgadzam się, ogólnie jak widzę to opinie na temat LucArt są pozytywne i budzi to zainteresowanie, także jak już podejmiesz ostateczną decyzję to daj nam znać czy jesteś zadowolony i jak to wszystko idzie. To na pewno bardziej nakieruje osoby które rozważają podobny biznes.
MariuszStrzel
Nowicjusz

19 Sie 2019, 14:55

Widzę, że jednak opinie na ich temat nadal są bardzo pozytywne. Będę musiał się w takim razie dokładnie przyjrzeć jak działają oraz czy rzeczywiście warto jest zainwestować w taką formę biznesową bo jednak nie mamy w okolicy żadnego większego sklepu motoryzacyjnego.
RomekTos
Nowicjusz

29 Sie 2019, 09:49

I jak otworzył ktoś ostatnio sklep z Lucart, czy jednak nadal jeszcze się zastanawiacie nad taką inwestycją?
Robik45
Nowicjusz

01 Wrz 2019, 23:59

Zdecydowałem się na współpracę z LucArt ponieważ mieliśmy wolny lokal przy warsztacie i rzeczywiście była to dobra inwestycja. Dostarczają nam produkty w niezłych cenach, do tego mamy cały plan działań i wsparcie marketingowe. Rozwija się biznes i konkurencji też nie mamy zbyt dużo, więc był to dobry wybór w mojej opinii.
DarinCz
Nowicjusz

02 Wrz 2019, 00:08

A jeszcze możecie mi podpowiedzieć ile trzeba mieć na otworzenie swojego biznesu w takiej formie i ile to wszystko trwa?
EmilP90
Nowicjusz