Freelander 1.8 rezerwa paliwa

28 Sty 2010, 11:41

Witam mam pytanko może ktoś się orientuje ile litrów jest w zbiorniku na rezerwie lub na ile kilometrów jest przewidziana jak lampka rezerwy się zapali na liczniku pozdrawiam Adam
adagio72
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

28 Sty 2010, 12:12

u mnie ksiegowy sie zapala w momencie kiedy z baku ubylo 52 litry.. z tego wynika ze 8 zostaje (bo chyba bak ma 60 prawda??) ... mam 1.8 benzyna... a ile na tym przejedziesz... no to zalezy :) - na suchej autostradzie dl amnie to 100 km, na sniegu w miescie pewnie z 60 :)
Prorok78
Początkujący

Miejscowość: Wroclaw

28 Sty 2010, 17:31

Dzięki za informacje pozdrawiam Adam
adagio72
Nowicjusz

29 Sty 2010, 10:43

Witam. czytając tego posta tak sobie pomyślałem że zapytam się może ktoś się orientuje czy w freelanderze 1.8B z 99r. jest kontrolka rezerwy?? A jeśli jest to gdzie i jaka?? Pytam ponieważ jak jeżdżę ok 2 lat to nie zdarzyło mi się aby się coś zaświeciło:)
kruchy1111
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radom

29 Sty 2010, 13:42

ja mam 1.8 16v 2000 i u mnie takiej kontrolki niema rezerwa to czerwony pasek na zegarze poziomu paliwa trzeba uważać lepiej tankować jak wchodzi na czerwony pasek mi zdarzyło się że zabrakło paliwa a wskazówka nie była na samym dole Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

29 Sty 2010, 14:41

co wy kurna pitolicie ???:( jak nie ma ??? Mow ze Ci nie dziala a nie ze nie ma....
lampka rezerwy jest pomaranczowa, okragla i siedzi zaraz obik cyferki zero na wskazniku paliwa...
Prorok78
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Ford Sierra - samochód do driftu
    Sierra to model dobrze znany fanom motorsportu. Rajdówki oparte na tym aucie na przełomie lat 80. i 90. ubiegłego wieku szalały na odcinkach specjalnych Rajdowych Mistrzostw Świata. A w Polsce kojarzymy ten samochód ...

29 Sty 2010, 17:22

to zależy czy jest czy nie lampka od modelu i toku auta
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie

29 Sty 2010, 18:42

Witam moim zdaniem każdy freelander ma na liczniku kontrolke rezerwy ,po przekręceniu kluczyka powinna się zapalić na chwilę i zgasnąć jak nie to trzeba zajrzeć do licznika może żarówka jest spalona pozdrawiam Adam
adagio72
Nowicjusz

29 Sty 2010, 22:13

dokladnie.... od modelu to moze zalezec czy ma tempomat (byly wersje z i bez), klime albo ogrzewane siedzenia.... kontrolka rezerwy to standard na wyposazeniu samochodow juz od czasu mojego starego poczciwego malucha...:)
Prorok78
Początkujący