Freelander 1.8 światła cofania

29 Sty 2010, 19:52

Witam ponownie jak zwykle jest mały problem a mianowicie brak świateł cofania , żarówki sprawdzone są ok bezpiecznik też ok co można i gdzie sprawdzić dalej, wiem że jest jeszcze czujnik gdzieś na skrzyni ale gdzie ,jak go zlokalizować może jakieś zdjęcie lub rysunek pozdrawiam Adam
adagio72
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

30 Sty 2010, 10:38

czujnik znajduje się na skrzyni biegów od dołu i od strony chłodnicy można sie do niego dostać jak nie masz osłony pod silnikiem od dołu jak masz to trzeba ściągnąć ja osobiście dostałem sie do niego od góry wychodzą z niego dwa przewody i są łączone takimi śmiesznymi złączkami pewnie się jedna zsunęła
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie

30 Sty 2010, 16:07

Dzięki kolego sprawdzę od góry bo mam osłonę pozdrawiam Adam
adagio72
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

30 Sty 2010, 16:18

[link wygasł]

Czujnik wygląda tak. Pod skrzynią biegów albo pod maską w silniku szukaj.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Nie mam

30 Sty 2010, 17:27

kolego od kiedy to czujnik cofania jest na silniku ?? :shock:

[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 16:37 ]
a poza tym to nie jest ten czujnik

[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 16:43 ]
[link do aukcja.onet.pl wygasł] tutaj zobaczysz gdzie on jest
Wojtek P
Początkujący

30 Sty 2010, 17:44

Nie miałem na myśli tak dosłownie.
W silniku tam gdzie jest skrzynia biegów. A co mnie to że to nie ten czujnik. Znalazłem taki, w każdym jest podobny, różni się wyglądem, ale zasada działania jest taka sama.

[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 16:50 ]
O dokładnie o to mi chodziło co podałeś z tej aukcji. To jest pod samochodem, tam gdzie jest cały silnik.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    TOYOTA GAZOO Racing Trophy w Europie
    TOYOTA GAZOO Racing Trophy to nowe zawody dla właścicieli tylnonapędowego coupe GT86 w wersjach rajdowych i wyścigowych, wyprodukowanych przez TOYOTA Motorsport GmbH (TMG). Mieszcząca się w Kolonii firma jest m.in. siedzibą ...