Freelander 1.8i '00 Brak napędu na przednie koła?

11 Sty 2010, 11:43

Witam.
Wiem że ten przypadek jest mało prawdopodobny ale na sliskej nawierzchni mój freelander ma napęd tylko na tylne koła. Samochód jest trudny do opanowania na śliskiej nawierzchni. Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem.
Podnosiłem przód auta i na I biegu koło przednie się kręci.
Pozdrawiam.
konrig
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

11 Sty 2010, 12:42

mam ten sam problem i tez nie wiem o co chodzi;(
youngpila82
Nowicjusz

Miejscowość: Konin

11 Sty 2010, 13:39

po podniesieniu kręcą się oba przednie koła czy tylko lewe? Jak kręci się tylko lewe a prawe się nie kręci to padł ird.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

12 Sty 2010, 11:50

dzwoniłem dziś do serwisu zaprosili mnie zebym przyjechał na komputer koszt 250zł nieoficjalnie Pan powiedział mi że ma to związek z kontrolą trakcji a Pali Ci sie kontrolka smochodu na wzniesieniu z wykrzyknikiem?? bo mi sie taka pali co to moze jeszcze oznaczac?? czy ma to związek z tym że odłancza naped na przód na sniegu i kreci tylko tyl??i czy wtedy jak blokuje przód to zapala ci sie tc?? u mnie tak wlasnie jest
youngpila82
Nowicjusz

Miejscowość: Konin

13 Sty 2010, 11:38

chłopie nie jedź na żaden komputer, to jest usterka mechaniczna a nie żadna kontrola trakcji, w tym aucie nie ma odłączanych napędów więc panowie z serwisu zapraszają Cię tylko po to żeby skrobnąć te 250zyli. Podnieś auto wbij 1 daj po gazie i powiedz które koła Ci się kręcą, czy tylko tył, czy przód w ogóle się nie kręci, ewentualnie czy któreś z przednich obraca się.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice