Freelander '99-spryskiwacz tylnej szyby

01 Mar 2009, 17:15

Witam wszystkich, jestem po raz pierwszy na forum. Mam problem ze spryskiwaczem tylnej szyby, po włączeniu pracy wycieraczek i spryskiwacza, działają tylko wycieraczki a płyn nie płynie. Czy ktoś wie czy jest ten sam silniczek do przednich i tylnych spryskiwaczy i jak mozna sie dostać do silniczka spryskiwaczy?Prosze o radę, z góry dziekuje za podpowiedzi :D
marcinb
Nowicjusz

Miejscowość: ok. Nowy Sącz

01 Mar 2009, 17:30

Masz jeden zbiorniczek i zobacz czy jest w nim wystarczająco płynu, jeśli tak to przytrzymaj przez dłuższą chwilę przycisk od spryskiwaczy bo płyn mógł się cofnąć.Była zima, niektóre gumki zamarzły(zesztywniały) i mogły przepuszczać płyn.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

01 Mar 2009, 18:16

dzieki za odpowiedz, płyn mam obawiam sie ze mogą być zatkane przewody albo jesli jest drugi silniczek (tylko nie wim czy jest) do tylnego spryskiwacza to mogł pasc.
marcinb
Nowicjusz

01 Mar 2009, 19:49

są dwie pompki jedna na przód druga na tył są pod przednim zderzakiem ściągnij nadkole plastikowe i będziesz je widział -najprawdopodobniej masz zatkany zaworek zwrotny przy tylnej wycieraczce
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Mar 2009, 12:06

Dzięki za podpowiedź, w wolnej chwili zerkne na to. :P
marcinb
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

7-miejscowy SUV klasy premium - przegląd modeli
    Do przewiezienia większej liczby osób nie zawsze potrzebny jest minivan. Wystarczy praktyczny SUV z dodatkowym rzędem siedzeń. Modele klasy premium bardzo często oferują taką opcję, co w połączeniu z luksusowym wyposażeniem ...