Freelander cieknaca maglownica

03 Wrz 2009, 21:05

wlasnie mam freelka po przekladce jezdzilem nim rok i zaczelo ubywac plynu od wspomagania lalem go lalem nawet wlalem preparat co uszczelnia drobne nieszczelnosci. teraz wyraznie wiem gdzie cieknie jest ot w mniejscu gdzie kierownica wchodzi w maglownice. dzwonilem do goscia co robil przekladke i powiedzial ze wystarczy jakis oring wymienic i jest ok czy to prawda czy to trudna operacja?? co sie stanie jak plyn wycieknie a ja go nie doleje> wiem ze maglownica od opla kosztuje 200 zł a regeneracja 500 wiec jak co mozna zalozyc inna teraz tez mam po regeneracji od opla. i moje pytanie nastepne brzmi od jakiego bo slyszalem ze vectra i astra A pasują??
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

03 Wrz 2009, 22:03

gość ma rację, niech Ci poda wymiar tego zimeringa, no chyba że najpierw go sam wyjmiesz. wymiana nie jest skomplikowana.
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

04 Wrz 2009, 14:27

mnie skrzypi kolumna kierownicza jak kręcę kierownicą, bardzo mnie to irytuje.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

04 Wrz 2009, 14:30

mi skrzypiala jakies pol roku temu potem przestalo a teraz cieknie
rafciuch
Aktywny

04 Wrz 2009, 14:47

tzn mnie nie skrzypi jako tako magiel tylko kolumna kierownicza gdzieś w miejscu jak przechodzi z kabiny do komory silnika.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

04 Wrz 2009, 18:07

tak samo mnialem jak by guma o gume
rafciuch
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...