Freelander cieknaca maglownica

03 Wrz 2009, 22:05

wlasnie mam freelka po przekladce jezdzilem nim rok i zaczelo ubywac plynu od wspomagania lalem go lalem nawet wlalem preparat co uszczelnia drobne nieszczelnosci. teraz wyraznie wiem gdzie cieknie jest ot w mniejscu gdzie kierownica wchodzi w maglownice. dzwonilem do goscia co robil przekladke i powiedzial ze wystarczy jakis oring wymienic i jest ok czy to prawda czy to trudna operacja?? co sie stanie jak plyn wycieknie a ja go nie doleje> wiem ze maglownica od opla kosztuje 200 zł a regeneracja 500 wiec jak co mozna zalozyc inna teraz tez mam po regeneracji od opla. i moje pytanie nastepne brzmi od jakiego bo slyszalem ze vectra i astra A pasują??
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

03 Wrz 2009, 23:03

gość ma rację, niech Ci poda wymiar tego zimeringa, no chyba że najpierw go sam wyjmiesz. wymiana nie jest skomplikowana.
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

04 Wrz 2009, 15:27

mnie skrzypi kolumna kierownicza jak kręcę kierownicą, bardzo mnie to irytuje.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

04 Wrz 2009, 15:30

mi skrzypiala jakies pol roku temu potem przestalo a teraz cieknie
rafciuch
Aktywny

04 Wrz 2009, 15:47

tzn mnie nie skrzypi jako tako magiel tylko kolumna kierownicza gdzieś w miejscu jak przechodzi z kabiny do komory silnika.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

04 Wrz 2009, 19:07

tak samo mnialem jak by guma o gume
rafciuch
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak Lexus zwiększa bezpieczeństwo na drogach?
    Nowoczesne systemy multimedialne, klimatyzacja schładzająca wnętrze w sekundy czy ciekawy design sprawiają, że kochamy nowoczesne samochody, ale to niespotykany dotąd poziom oferowanego przez auta bezpieczeństwa imponuje ...