Freelander demontaż tapicerki tylne dzrzwi

23 Gru 2008, 17:44

Witam,
Proszę o pomoc w wyjaśnieniu jak zdjąć tapicerkę z tylnych drzwi. Muszę dostac się do mechanizmu podnoszenia szyby regulacja elektryczna.
Dzięki za pomoc
miraculus
miraculus
Nowicjusz

Miejscowość: Dzierżoniów

23 Gru 2008, 21:18

cztery śrubki od dołu odkręć a potem mocno ja szarpnij ( tapicerkę oczywiście )jest ona na takich małych zatrzaskach pozdrawiam
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Gru 2008, 22:20

A może lepiej podważ w miejscu zatrzasków dużym śrubokrętem bo jak ja zacząłem tak szarpać to w jednym miejscu mi pękło.
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

24 Gru 2008, 04:19

na razie to tylkodwie sruby uchwytu drzwi odkręcilem i nic dzięki za pomoc teraz sprobuje tak jak mówicie
miraculus
Nowicjusz

29 Gru 2008, 12:03

miraculus napisał(a):na razie to tylkodwie sruby uchwytu drzwi odkręcilem i nic dzięki za pomoc teraz sprobuje tak jak mówicie

Nie trzeba odkręcać śrub od uchwytu drzwi.
Od dołu są cztery wkręty wystarczy je odkręcic. Tak jak pisał Macpaw5 szarpnij aby zatrzaski z boku pusciły po tem lekko unieś ten plastik aby pusciły zaczepy z góry i wyjmij z pod uszczelki. Potem już tylko odklejasz folie uszczelniającą i masz dostęp do mechanizmu.
Przygotuj sobie nasadowe 10 i 13 niezbędne.
Freelander 2.0TD
SIVON
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

30 Gru 2008, 13:39

Dzięki za wszystkie informacje. Świeta duzo gości. Pomagałem naprawić mechanizm w KIa Rio mojemu koledze. Niestety skończyło sie dwoma listwami i wizyta w serwisie. Zerwana linka szyba opadła i nie chciała sie w ogóle podnieśc. Wszystkiego dobrego w Nowym 2009
miraculus
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Sprzedaż opon w 2019 roku
    Według Polskiego Związku Przemysłu Oponiarskiego, na podstawie danych Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Opon i Gumy, w 2019 roku producenci i importerzy opon w Polsce odnotowali wzrost sprzedaży w segmencie ...