Freelander-gdzie znajduje sie filtr oleju pomocy pilne

29 Kwi 2009, 19:25

koledzy pomocy!!!musze zmienic olej w td4,ale nie jestem pewien gdzie znajduje sie filtr oleju. wydaje mi sie ,ze jest on umieszczony zaraz obok chlodnicy po lewej stronie podpowiedzcie cos,a i ile wchodzi oleju to silnika? Moze ma ktos jakies diagramy lub zdjecia o landku.POMOCY PILNE.z gory wielkie dzieki.
Landek Td4
zyraf
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość

29 Kwi 2009, 19:54

Zgadza się , pokrywa przykręcona dużą plastikową śrubą a oleju mnie weszło 6 litr i na bagnecie było na maxa
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

29 Kwi 2009, 21:50

filtr oleju obok chłodnicy duza czarna plastykowa pokrywa na klucz 36
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

29 Kwi 2009, 22:39

wielkie dzieki koledzy

[ Dodano: Sro Kwi 29, 2009 23:43 ]
mam stronke o landku angielska ale jest duzo fajnych rzeczy,oto strona:
http://www.ownerinfo.landrover.com/extf ... /index.jsp
Landek Td4
zyraf
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość

30 Lip 2009, 17:34

Witam . Mam pytanie i prosze o pomoc. Posiadam LAND ROVER FREELANDER TD4, wymienilem olej w silniku w zakladzie naprawczym. I niby wszystko jet ok. ale na bagnecie jest oleju ponad max. Czy to normalne? Wiem ze wlewa sie ok 6.5 litra oleju do tego silnika. Jak sprawdzic czy stan oleju jest w porzadku/ Czekam na odpowiedz. DZIEKUJE
GRZEGORZ M.
Nowicjusz

Miejscowość: KRASNIK

30 Lip 2009, 21:04

nie powinieneś mieć powyżej max, silnik tego nie lubi. Wygląda na to że Ci za dużo oleju wlali, albo stary nie zleciał w całości. Upuść jakieś 0,5 litra
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Harrier – krewniak crossoverów Lexusa
    Nazwa Harrier kojarzy się większości fanów techniki z angielskim samolotem szturmowym, zdolnym do pionowego startu i lądowania. Jest to jednak także nazwa zgrabnego crossovera Toyoty produkowanego na japoński rynek, ...

31 Lip 2009, 11:02

friluś1 napisał(a):nie powinieneś mieć powyżej max, silnik tego nie lubi. Wygląda na to że Ci za dużo oleju wlali, albo stary nie zleciał w całości. Upuść jakieś 0,5 litra
pozdr
az td4

Dziekuje jade do tego warsztatu i zobacze co powiedza. pozdro.

[ Dodano: Pią Lip 31, 2009 23:37 ]
GRZEGORZ M., :cool:
GRZEGORZ M.
Nowicjusz

Miejscowość: KRASNIK