Witam
Od niedawna jeżdżę Freelanderem 1,8 z 1999r. Po sprowadzeniu z Niemiec (wersja kontynentalna) wymieniłem sprzęgło wiskotyczne i "wnętrze" reduktora. Po złożenia i przejechaniu około 1000km uciekł mi płyn chłodzący. Wyciek płynu z chłodnicy reduktora. Awaryjnie połączyłem przewody omijając chłodnicę i nic nie cieknie.
Proszę o informację jak najprościej wymienić chłodnicę.
Z góry dziękuję za informacje.
Dzięki za odpowiedź.
Tez tak mi się wydaje, tym bardziej, że sama chłodnica nie ma żadnych mocowań. Natomiast serwis twierdzi, że trzeba zdemontować reduktor, a to jest już jakiś koszt. Dlatego obawiam się czy nie ma w tym jakiegoś kruczka. Stara chłodnica bardzo mocno siedzi i można ją usunąć tylko w dość brutalny sposób.
masz starą chłodnicę, więc możesz zobaczyć jak była mocowana, wg. fot ma obwodowy pierścień gumowy wciskany w obudowę IRD, może być też jakieś dodatkowe zabezpieczenie - np. śruba. oczywiście przed całą "zabawą" spuśc olej z IRD. po wszystkim podziel się swoim doświadczeniem.
pozdr
az td4
Bez wymontowania reduktora nic nie zrobisz a nawet jeśli w brutalny sposób uda ci się to po kawałku wyrwać co będzie bardzo trudno zrobić bez uszkodzenia powierzchni gdzie przylega uszczelka to na pewno jej nie zamontujesz.Chłodniczka a raczej nagrzewniczka nie ma innego dodatkowego zamocowania jak wciśnięcie jej w obudowę.Zrób to jak najszybciej i nie jeździj bez działającej ,a swoją drogą to powinien ci to zrobić ten kto naprawiał ci reduktor i nieumiejętnie wyciągną chłodniczkę .
Mam znajomego który dorabia za pół ceny.
Nie rób krzywdy kierowcy i zapinaj z tyłu pasy bezpieczeństwa Pasy bezpieczeństwa są najbardziej efektywnym urządzeniem chroniącym pasażera podczas wypadku. Aż 60 proc. osób siedzących z tyłu nadal nie zapina pasów. Pasy bezpieczeństwa są najbardziej efektywnym urządzeniem ...
Słuchaj piotrtar czy masz jakieś doświadczenie w mechanice bo jeśli tak to nie jest aż tak bardzo skomplikowane i mógłbym cię trochę poprowadzić tak z zyczliwości do innych użytkowników Freelanderów.
Czy masz już nową chłodniczkę.
Dziękuję i chętnie skorzystam. Mam dobrego mechanika, bo przy moim zapleczu warsztatowym boję się demontażu reduktora, dlatego pytałem czy można się pokusić o wymianę bez rozłączania napędu. Chociaż mechanik ma duże doświadczenie i powinien sobie poradzić, to w razie jakichkolwiek problemów pozwolę sobie prosić Cię rysiek 314 o pomoc.
Pozdrawiam
Słuchaj nie wiem co masz na myśli bez rozłączania napędu ale żeby wymontować reduktor musisz odkręcić dolną osłonę ,wał przy reduktorze ,zdjąć prawe koło i wyjąć półośkę którą wyjmuje się tak samo jak przy wszystkich samochodach z przedni napędem mechanik na pewno będzie wiedział przewody od płynu masz już zdjęte to okręcasz wszystkie śruby mocujące redutor i go wyjmujesz w dwie osoby bo samemu trochę trudno.
Innej możliwości nie masz.
Dziękuję za pomoc. Rzeczywiście bez zdjęcia reduktora nie ma co próbować. Jest z tym trochę pracy. Mam nową chłodniczkę i tym samym szczelny układ.
Pozdrawiam.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.