Freelander oleje i drzwi

26 Mar 2009, 11:00

Witam

Od niedawna jestem użytkownikiem Freelandera 2,0 DI i mam pytanie, a w zasadzie dwa.
Czy wszystkie oleje które wymieniłem ( silnik i skrzynia 10W40, IRD i most 75W90) trzeba wymieniać co ok. 10 000 km czy niektóre np.skrzynia rzadziej, i pytanie 2 czy normalnym jest, że gdy przypadkowo wcisnę zamykanie drzwi pilotem a drzwi od kierowcy będą niedomknięte to potem nie można ich otworzyć ani z pilota ani z kluczyka ( inne otwierają się).

Freelander 1999 2,0DI
zzz1968
Nowicjusz

27 Mar 2009, 22:46

u mnie tak nie jest z tymi drzwiamu. a olej w dyfrze to chyba 80-85w/90
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

27 Mar 2009, 22:56

Panowie...
Czy ktoś ma może jakąś rozpiskę odnośnie rodzaju i ilości poszczególnych płynów eksploatacyjnych do frelka oraz terminach ich wymiany? Jeśli tak to proszę dać znać - temat da się jako przyklejony na samej górze strony. Inaczej jak tak dalej pójdzie to każdy w każdym poście będzie pytanie o ilość i rodzaj oleju do reduktora, płynu do chłodnicy, pojemność baku paliwa i czemu do spryskiwaczy nalezy stosować płyn o zapachu lawendy...

Szanujmy nieco to forum i miejsce na nim - przecież nie jest ono nieograniczone.

Jeśli będąjeszcze jakieś propozycje odnośnie przyklejenia tematu uznanego przez Was za ważny to prosze dać znać.
KIA Sportage 2,0 DOHC Custom
:mrgreen:
KIłA? To się podobno da wyleczyć...
:mrgreen:
leon zet
Vany | SUVy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wyszków i okolice

28 Mar 2009, 09:57

Witam Wszystkich

Przede wszystkim dziękuję za jakąkolwiek reakcję na mój post aczkolwiek odpowiedzi w dalszym ciągu nie znam.
Natomiast jeśli chodzi o moje pytania i aluzje niektórych z Panów co do nie szanowania tego szacownego forum powielanymi pytaniami, pragnę zauważyć, iż nie pytam jakie oleje trzeba zastosować bo to jakiś czas temu znalazłem właśnie tutaj, ale nie mogłem doszukać się kwestii po jakim czasie lub po ilu tys.kilometrów trzeba te płyny wymienić (nie licząc silnika bo to wiem). Także na drugi moje pytanie nie znalazłem odpowiedzi dlatego pozwoliłem sobie zapytać.

zzz1968 Freelander 2,0 DI 1999
zzz1968
Nowicjusz

28 Mar 2009, 10:32

temat był już wałkowany na forum poszukaj wcześniejsze moje posty sam go pisałem dwukrotnie
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...