Freelander - radioodtwarzacz - jak wbić kod?

09 Lut 2009, 21:35

Właśnie kupiłem Freelandera z zakodowanym radiem. Prawdopodobnie posiadam prawidłowy kod ale nie potrafię go wpisać, jak to zrobić? Po wciśnieciu 1 przycisku przechodzi do następnego, a na wyświetlaczu pojawiają się zera.
smallman
Nowicjusz

Miejscowość: Głogów

10 Lut 2009, 19:41

Włącz radio>musisz wcisnąć przycisk(najlepiej powciskaj wszystkie)>wyskoczą 4 zera>ustaw 1 cyfrę>naciśnij przycisk od przewijania(albo dostrajania radia)>ustaw 2 cyfrę itd...>po wpisaniu 4 cyfr naciśnij ten sam przycisk po którego naciśnięciu wyskoczyły 4 zera.

P.S.Nie piszę który to przycisk bo u mnie dłużej trzeba było przytrzymać tę nutkę.W innych może być inaczej.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

10 Lut 2009, 20:35

Dzięki za dobrą rade. U mnie po przytrzymaniu 1 można było wpisywać kod klawiszami przewijania. Kod, który miałem niestety nie był prawidłowy, jak zdobyć prawidłowy kod?
smallman
Nowicjusz

10 Lut 2009, 21:02

Zadzwoń do salonu i tam ci go znajdą(przez numer VIN albo numer radia).Jak capki nie będą umiały obsłuzyć komputera to trzeba będzie zawieźć do fachmana(zależnie od radia ale koszt średnio 100zł).
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

12 Lut 2009, 10:45

A więc zadzwoniłem do serwisu Land Rovera we Wrocławiu, przedstawiłem Panu serwisantowi sprawe, poprosił o numer nadwozia auta i po chwili podał kod radia. Radio działa jak powinno :) Dzięki za kolejną dobrą rade. Koszt: 0zł
smallman
Nowicjusz

12 Lut 2009, 17:55

dorze to świadczy o salonie, napisz o którym ?
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...

12 Lut 2009, 18:16

Adres i telefony do salonu można znaleźć na stronie www.landrover.pl w zakładce NASI DILERZY, są tam adresy www, adresy i numery telefonów do wielu salonów Land Rovera, ja wybrałem salon z Wrocławia.
smallman
Nowicjusz

13 Lut 2009, 10:39

Pasierbski jest OK
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV