REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
PRZECZYŚĆ SZCZĘKI HAMULCOWE I ZOBACZ CZY LINKI HAMULCOWE WRACAJĄrafciuch napisał(a):no wlasnie dzis jak chcialem wyjechac z parkingu wrzucilem wsteczy i kawalek cofnolem i poczulem jak bym w cos uderzyl albo najechal ale nie dalo sie jechac dalej to dalem do przodu i znow cofnelem i znow to samo jak bym w cos uderzyl ale nic nie bylo ani pod kolami ani za mna w koncu zawrucilem potem bylo ok. co to moglo byc??
- jutro Ci napiszę , ponieważ jutro jestem z tym szarpaniem umówiony na warsztat , ale prawdopodobnie to blokada szczęki hamulcowej z tyłu - do jutra..antek3006 napisał(a):witam w moim landku takie objawy zakończyły się wymianą reduktora
- tak jak podejrzewałem,/ szykowałem sie na naprawę tylnych hamulców od dłuższego czasu i miałem ze sobą:nowe szczęki i cylinderki/. W moim przypadku była pęknięta i oderwana okładzina tylnej szczęki - wymieniłem wszystko na nowe / bo i cylinderek zaczął cieknąć/. Narazie jest cicho - odpukać jakby się zmieniło dam znać.stanisław tołłoczko napisał(a):- jutro Ci napiszę , ponieważ jutro jestem z tym szarpaniem umówiony na warsztat , ale prawdopodobnie to blokada szczęki hamulcowej z tyłu - do jutra..antek3006 napisał(a):witam w moim landku takie objawy zakończyły się wymianą reduktora
- tak jak podejrzewałem,/ szykowałem sie na naprawę tylnych hamulców od dłuższego czasu i miałem ze sobą:nowe szczęki i cylinderki/. W moim przypadku była pęknięta i oderwana okładzina tylnej szczęki - wymieniłem wszystko na nowe / bo i cylinderek zaczął cieknąć/. To uderzenie /charakterystyczny odgłos jakby coś najechać - przejechać/ podczas cofania - to nie hamulce, po naprawie hamulcy u mnie uderzenie powturzyło się podczs cofania. To może być cos grożnego - np. napęd.stanisław tołłoczko napisał(a):stanisław tołłoczko napisał(a):- jutro Ci napiszę , ponieważ jutro jestem z tym szarpaniem umówiony na warsztat , ale prawdopodobnie to blokada szczęki hamulcowej z tyłu - do jutra..antek3006 napisał(a):witam w moim landku takie objawy zakończyły się wymianą reduktora
- to nie jest wina hamulcy, ani też zawieszenia - wymieniłem na nowe : szczęki, cylinderki ,tuleje zawieszenia i też myślałem że to hamulce, trzeba prosić o pomoc fachowców na naszym Forum. To jest poważna sprawa - chyba napęd siada.rafciuch napisał(a):ja zauwazylem ze jak auto postoi ze 2 dni to wtedy jest czyli wina bedzie hamulcow. prawdopodobnie. trza bedzie zajrzec do tylnych bebnow
- - podpory wału/łożyska/ wymieniłem niedawno, to jest charakterystyczny odgłos uderzenia z tyłu /okolice dyfra/ , wrażenie jakby coś zostało najechane/przejechane/ w czasie cofania auta. Jak widac nie jestem odosobniony tą awarią. Fachowcy Forum -POMOCY.przemus30 napisał(a):Nie znam sie za bardzo chlopaki ale czy nie ma na to rowniez wplywu podpora walu?