Freelander TD4/2002 - wymiana zawieszenia dyferencjału

22 Lis 2009, 16:24

Witam.

Czy może ktoś polecić zakład, który rzetelnie i niedrogo wymieni zawieszenie tylnego dyferencjału?

Ponadto tłucze się gdzieś z przodu. Na stacji diagnostycznej nie stwierdzono żadnych luzów - to też byłoby do sprawdzenia. Nie chcę, żeby serwis wymieniał wszystkie gumy i poduszki - nie stać mnie na to.

Ponadto były informacje o zamiennikach - bodajże z Transita. Ma to ktoś przećwiczone?

Gdzie można zakupić gumy?
Chyba, że polecany serwis ma swoje (tańsze) źródła. Jednak od razu zastrzegam - nie interesuje mnie tani "erzatz". To szybko się mści :sad:

Interesuje mnie woj. mazowieckie lub okolice Krakowa / Tarnowa. Jednak mogę podskoczyć i ze 200 km, jeśli warto.
--
Pozdrawiam.

Adam.
Rander
Początkujący

Miejscowość: Polska ;)
Auto: Mitsubishi Pajero II
Silnik: 2.8TD/125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Lis 2009, 14:21

w katowicach jest nie oficjalny servis lr, kolesie są naprawdę dobrzy i ponoć biorą nie jakoś specjalnie drogo. http://www.landrover.katowice.pl/ od transita to wiem na pewno że pasują podpory wału ale czy tuleje to nie mam pojęcia
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

A2, że bezpiecznie! - program poprawy bezpieczeństwa
    SZKOŁA AUTO SKODA wspiera społeczno-edukacyjny program poprawy bezpieczeństwa na autostradach "A2, że bezpiecznie! ". Program stanowi inicjatywę Autostrady Wielkopolskiej, a jego celem jest propagowanie wiedzy na temat zasad ...