Freelander td4 2004 r. dziwna awaria

11 Lip 2010, 18:58

Witam kupiłem freelandera (anglik) 2004r. 2.0 td4
kopci na czarno jak się go przegazuje, zbiera sie chyba za wolno, powyżej 110km/h odczuwalny spadek mocy i zapala się kontrolka silnika . przeczytałem gdzieś na forum żeby przeczyścić :
1. Zawór EGR,
2. Elektrozawór sterujący podciśnieniem dla EGR,
3. Elektrozawór sterujący podciśnieniem dla turbiny.
odkręciłem pokrywe silnika zapaliłem go i z dziurki (po lewej stronie)gdzie przychodzi śruba trzymająca pokrywkę silnika(ta z napisem land rover) wydmuchuję olej!!! troszke mnie to zdziwiło ?? spotkał się ktoś z czymś takim?? )
poza w plastikowej obudowie (ta gdzie jest dolot powietrza i chyba turbo ) jest olej! jak sprawdzić co dolega mojemu frelkowi pozdrawiam.

dodam tylko że żle zakupiłem auto( dyfer huczy , na prostej drodze troche nim rzuca itp. zawieszenie do roboty... dlatego proszę o pomoc! z góry dziekuję
maiden
Nowicjusz

Miejscowość: bytom

13 Lip 2010, 10:19

Z dziurki po śrubie trzymającej pokrywę wydostaje się olej - prawidłowo.
Na pozostałe kłopoty nie potrafię udzielić pomocy.
Pozdrawiam
Piotr
Pitt_M
Nowicjusz

Miejscowość: warm-mazurskie

08 Sie 2010, 17:22

zapraszam na dolny śląsk naprawimy od ręki
wreszcie fachowe forum o Land Roverach
rzeźnik
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: z rzeźni
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nyck de Vries dołącza do TOYOTA GAZOO Racing
    Holender Nyck de Vries będzie nowym zawodnikiem TOYOTA GAZOO Racing. 25-latek będzie pełnił rolę kierowcy testowego i rezerwowego w zespole startującym w mistrzostwach świata w wyścigach długodystansowych (FIA WEC) do końca ...