Freelander td4 hse 2004r.

20 Paź 2008, 13:25

Witam,
Mam problem z elektryką w tym samochodzie. Nic nie kombinowałem w sensie przekladania czy coś. Co jakiś czas palił bezpiecznik od świate wewnętrznych, zamykania lusterek i pamięci licznika km (cos jeszcze ?). Nie przeszkadzało mi to za bardzo, ale teraz zrobiła sie zwara na stałe i po włączeniu nowego bezpiecznika od razu go pali. Nie mam ksiązki i nie wiem co moze robić te zware.
Prosze o pomoc, co mógłbym sprawdzić.
ps sam nie był przekłądany.
t.
tetewe
Nowicjusz

20 Paź 2008, 13:31

sprawdz kable do lusterek
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Paź 2008, 18:33

sprawdziłem lusterka światła wewnętrzne i zegar ten pod szybą. sprawdziłem to znaczy rozpiąłem wtyczki ...cały czas zwara :(
oznaczenie w skrzynce ten bezpiecznik ma f16 - chyba.
moze podpowiediza bedize to ze licznik km ...ten kasowalny po wyłączeniu kluczyków wraca do stanu kiedy strzelił bezpiecznik. czyli właczam samochód mam 16 km .... dojezdzam gdziej mam 30 ...wyłaczak kluczyki i właczam i mam znów 16 km.
z gory dzieki za pomoc.... nie wiem gdzie tego szukać jeszcze ...
t.
tetewe
Nowicjusz

20 Paź 2008, 19:02

czy to jest nr bezpiecznika w srodku
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Paź 2008, 10:33

tak, chyba f16 .... generalnie chodzi o bezpiecznik oznaczony ikonką oświetlenia wewnętrznego.
czy ktoś kto ma schemat instalacji do mojego auta moze mi powieidzeć jakie urządzenia są podłączone pod ten bezpiecznik ?
pozd.
t.
tetewe
Nowicjusz

21 Paź 2008, 13:37

16 jest od oswietlenia wewnatrz -sprawdz oprawki lampek moze gdzies robia zwarcie
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowy Lexus LS po tuningu według Japońskich Tunerów
    Japońscy tunerzy z firmy Modellista wzięli na warsztat nowego Lexusa LS. Luksusowa limuzyna otrzymała pakiet dodatków, które dodają jej specjalnego charakteru, jednocześnie nie wprowadzając rewolucji w wyglądzie ...

21 Paź 2008, 13:49

sprawdzałem juz ...odłączyłem kostka ...- nadal zwara
ten 16 nie tylko od oswietlenia jest ...tak jak pisałem zamykanie lusterek, podczymanie licznika km, zegar ... co jeszcze ?
t.
tetewe
Nowicjusz

21 Paź 2008, 20:04

Odłącz kostkę od podtrzymania licznika.
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Paź 2008, 05:47