Freelander td4- kłopoty z uruchomieniem samochodu

18 Sie 2010, 15:37

Witam kolegów.Mam problemy z uruchomieniem samochodu.chociaż pali na styk zdarza się(coraz częściej)że nie che odpalić, nie wiadomo z jakiego powodu.Objawy, tak jakby
immobilizer blokował.Do tej pory wystarczyło że parę razy włożyłem,wyciągnąłem i przekręciłem kluczyk, po odczekaniu chwili odpalił.Nie wiem, czy to tylko przypadek czy może jakiś przekaźnik szwankuje lub zupełnie coś innego.Proszę o radę bo nie wiem gdzie szukać.Pozdrawiam.(czy można odłączyć immobilizer poza serwisem)
piotrtd4
Nowicjusz

18 Sie 2010, 20:40

Morze sprawdż kostkę stacyjki i styki przekaźników.Jeśli to były anglik czeka cię dokładna kontrola wiązki elektrycznej.Imobilajzer można uszkodzić polem magnetycznym.Napisz jak ci poszło
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

19 Sie 2010, 15:11

Po wstępnym rozpoznaniu ,brak prądu w kostce pompy.Chyba przekaźnik ,jutro będzie elektryk to zobaczy. Dam znać po wszystkim.Pozdrawiam

Dodano: 23 Sierpień 2010, 20:53
No i po kłopocie.Na szczęście to tylko przekaźnik.Dla wszystkich kolegów info... przekaźnik pompy paliwa w baku, to górny z prawej strony(są dwa) w skrzynce bezpieczników.Pozdrawiam.
piotrtd4
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Wyjazdy weekendowe - bezpieczne piątkowe podróże
    Piątek kojarzy się z początkiem weekendu, odpoczynkiem po intensywnej pracy i wyjazdami. Tymczasem piątkowe popołudnie na drogach to najbardziej niebezpieczny czas w całym tygodniu. Aby zapobiegać wypadkom, kierowcy nie mogą ...