tam nie ma miejsca na żaden lewarek
wymieniam sprzęgło. wiem mogę to zrobić bez wyciągania silnika. odpinając w pierwszej kolejności tylni unit skrzyni biegów, połączony z wałem i odpowiedzialny za napęd na tylnie koła. kiedy zejdzie mi tem unit mogę wyciągnąć teny unit połączny z półośką. udpięłem tylni unit, odpięłem ostatni wieszak, połączony z miską olejową silnika i tylniego unitu i otzymałem efekt trzęsącego się silnika, co pozwoliło mi na zejście wału z tylniego przegubu.
tylni unit cofnął sie w prawą stronę o 20 mm. na wieszaku który łaczy tylni unit z lewym unitem ukazały sie 2-ie śruby 15stki, które są prawdopodobnie odpowiedzalne za zejście unitu połaczonego z lewą półośką. jednakże tyn tyni unit nie chce zejść dalej. czy rozepchnięcie go lewarkiem jest całkowicie bezpieczne? czy trzyma go jeszcze jakieś zabezpieczenie, które można w ten sposób zniszczyć?
gbyby kolega mógł przesłać schemat skrzyni biegów lub chociaż ręczny rysunek kolejności działań na adres
[email widoczny po zalogowaniu], lub szczegółowo odpowiedzieć na pytanie, czy rozepchnięcie tego unitu lewarkiem jest całkowicie bezpieczne?
dziękuję za pomoc