Witam,
probuje zdecydowac sie na auto do ok 15tys. Jedynie LPG. Najchetniej liftback.
Przebieg jaki robie to ok 20tys/rok.
Mysle, ze na ok 3 lata, zanim Grand Vitary troche nie stanieja - choc niedlugo kupuje pierwszy powazny motocykl i jesli zalapie bakcyla to moze zostac na kilka lat dluzej do uzytku jedynie w zimie i na dluzsze trasy
![Wink ;)]()
Obecnie jezdze Civic VI 3D i moge powiedziec tyle, ze nigdy wiecej malego ani gnijacego auta, bezawryjnosc to jednak nie wszystko.
Co rozwazalem do tej pory
- Mazda 6 -
odpada z powodu blachy
- Citroen C5 -
niezbyt mi sie podoba, ale jest stosunkowo tanie i zawieszenie ulatwiloby zycie w dojezdzie nad jakies jezioro itp. Obawiam sie tylko troche kosztow napraw zawieszenia
- Mondeo mk3 polift
To moj faworyt jesli chodzi o auto w wersji liftback, choc ma opinie, ze pod LPG lepiej wybrac cos innego
- Vectra C
Bardziej odpowiada mi Mondeo, ale czesto czytalem, ze jesli auto ma byc na LPG to z tych 2 lepiej wybrac Vectre
- Astra H kombi
Jedno z niewielu aut, ktore jestem w stanie zdzierzyc w kombi w tego zakresu cenowego, aczkolwiek zastanawiam sie nad nim tylko z powodu niskiej ceny zakupu
- 407
Aktualnie moj faworyt, jedyne auto jakie podoba mi sie w kombi. Sedan raczej odpada z powodu malego bagaznika. Dosc dobre opinie, dobrze znosi LPG,
Jedyne co mnie martwi to niskie zawieszenie, jest sie czego bac?
Jezdzilem kiedys obnizonym, przez poprzedniego wlasciciela mondeo, trzeba bylo bardzo uwazac na studzienkach, kraweznikach i zjezdzajac z asfaltu, a i tak udalo mi sie w koncu tak zaczepic wydechem o kraweznik, ze wywinelo go na gumie i wbil sie w zderzak : )
Reasumujac ten post na chwile obecna sklaniam sie ku 407 (niskie zawieszenie), zaraz za nim Mondeo (nie lubi lpg)