G-POWER Bmw M5 HURRICANE Bi-Compressor

05 Sty 2008, 20:24

Panie i Panowie czapki z głów !!!

to jest wlasnie takie auto dla ktorego trace glowe.nie ma tutaj zadnej przesadnosci, nie ma gigantycznych spojlerow,nie ma kiczu ani wiejskiego stylu.i nie uwazam ze bmw to auto dresiarzy itp chociaz nie jestem ani dresem ani skejtem itp.mi sie poprostu wydaje eleganckie,takie dobre sprawne auto z wyzszej polki nie ujmujac nic innym markom i nie mowie tego bo jestem fanem bmw.nie nie jestem,ale to m5 zmodowane przez G-Power mnie zaczarowalo.poprostu istny szatan.z wygladu prawie niepozorne nie wyroznia sie jakos specjalnie od wersji seryjnej za to pod maska jest prawdziwy dynamit!! pudzian na koksie to malo powiedziane! czysta moc pochodzaca z wysokoobrotowego silnika [do 8200obr/min] i dwie sprezarki mechaniczne w postaci kompresorow ustawionych na 0.5 bara.tak prosze panstwa!zadnej turbodziury!!bo to nie turbo!kompresor rullez ;)
730 koni mocy w przedziale 7500-8200 i 700Nm przy 7200 !! kosmos!! i wlasnie to uwielbiam wysokokrecace sie jednostki zblizone stylem i budowa do F1 (jak wlasnie motor w M5) a tutaj jeszczego dodatkowo 2 kompresory.to bmw zwala z nog a co najwazniejsze nie pozwala wstac.przynajmniej dla mnie. i nie pozostawia zlego smaku.

10.4 do 200km/h i 29.5 do 300 wydaje mi sie i tak wystarczajace osiagi za to klasa w jakim ta m5 osiaga te parametry - poezja.za ten wysokoobrotowy silnik jestem w stanie poklocic sie ze to m5 jest lepsze od najmocniejszych "mercow" od AMG. w sumie ta sama liga jednak patrzac na to Bmw z miejsca wybral bym ten model.pozdrawiam i zapraszam do komentarzy!

p.s vmax ograniczony elektornicznie z powodu bezpieczenstwa seryjnych opon do 340km/h, na mocniejszych idzie powyzej 350 leciutenko.., tarcze z przodu 400mm :shock:

huragan to malo powiedziane!

http://moto.wp.pl/kat,123,wid,9535015,wiadomosc.html

http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,4810 ... l?skad=rss
"przyspieszenie to najlepszy sposób spędzenia czasu pomiędzy zakrętami"
HillClimbFanatic
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...