Gadżety do Mercedesa

19 Wrz 2018, 10:59

Cześć! Mój bardzo dobry kumpel ma za 2 tygodnie urodziny i chciałbym kupić mu coś fajnego, ale nie mam zielonego pojęcia co. On jest maniakiem motoryzacyjnym, ma Mercedesa z 2010 roku i myślałem, aby pójść w tym kierunku, bo on ma na punkcie tego auta po prostu bzika. Ja się w tym temacie totalnie nie orientuje, dlatego proszę o pomoc. Czy są jakieś fajne gadżety do Mercedesa, które warto mieć? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Krzysiek091
Obserwowany

20 Wrz 2018, 10:08

Cześć!
Jestem w podobnej sytuacji, gdyż mój ojciec - zakochany w swoim Mercedesie bardziej niż w żonie - niedługo przekroczy magiczną barierę 40 lat. Chciałbym sprezentować mu coś związanego właśnie z samochodem. Myślałem o wyposażeniu, ale wszystko ma. Zastanawiałem się nad jakimiś zestawami głośnomówiącymi, kamerkami... ale to też już ma. Moje pytanie, czym mogę go pozytywnie zaskoczyć?
Tomasz10
Obserwowany

21 Wrz 2018, 15:53

Hej!

Jeśli chodzi o gadżety, to ja od jakiegoś czasu korzystam z Mercedes Me Adapter.

Fajna sprawa, ciekawe funkcje i cena też całkiem przystępna.
MarcinMe
Nowicjusz

26 Wrz 2018, 12:29

MarcinMe napisał(a):Mercedes Me Adapter
Taki elektroniczny notatnik za pomocą aplikacji na smartfonie i urządzenia podpiętego do złącza OBD . Rozwiązanie ciekawe dla gadżetowców :) Ciekawe czy apka nie udostępnia danych do analizy serwisom Mercedesa?

Na stronie Mercedesa mamy informację: "Mercedes me Adapter podłącza się wtykowo do gniazda diagnostycznego pojazdu (tzw. „gniazda OBD2”). Poprzez to złącze Mercedes me Adapter może odczytywać dane pojazdu i przesyłać je na Państwa smartfona za pośrednictwem technologii Bluetooth®. Powiązana z urządzeniem aplikacja Mercedes Me Adapter pozwoli Państwu skutecznie korzystać z udostępnianych informacji na temat auta jak również może okazać się niezwykle przydatna w nagłych sytuacjach, np. awarii na drodze."
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na oponach letnich zimą to przepis na wypadek
    Jesienno-zimowa pogoda za oknem, a niebawem zapowiadana mroźna zima to także pogorszenie warunków jazdy na drogach. Kierowcy powinni przywyknąć do opadów deszczu i mokrych ulic – przymrozków, śniegu, ...
    Czeka cię wymiana opon? Pamiętaj o zasadzie 3P
    Szukasz nowych opon i nie wiesz, jak je wybrać? Planujesz wymienić zimówki na letnie i nie wiesz jak znaleźć profesjonalny warsztat, który ich nie zniszczy? Jak odróżnić ten profesjonalny serwis od przypadkowego? ...