REKLAMA
Witam Wszystkich! Jako, że mój pierwszy post, proszę o wyrozumiałość jeśli strzelę jakąś gafe :p
Zakładam temat w związku z tym, że zaczynam się właśnie rozglądać nad autem dla siebie. Chciałbym się zmieścić w ok 15tys razem z założeniem gazu. Zastanawiam się właśnie nad podanymi modelami, wiem że trochę z innych parafii ale po edukowaniu się w internetach wnioskuję te modele dla siebie Specyfika jazdy to głównie miasto, ale co najmniej raz na 2 miesiące trasa 1000km autostradą, plus jakieś inne wypady. Nie patrzę specjalnie na wyposażenie, wiadomo im lepsze tym lepiej ale chodzi mi głównie o stan auta, nie chce kupić "okazji".
Accord- silniki 1.8 albo 2.0 myślę że w tych pieniądzach mogę szukać polifta w dobrym stanie nawet w wyposażeniu ES, jeździłem dwoma i bardzo mi się spodobało.
Galant- niewiele wiem o tym aucie, ma dobre opinie, do gazu 2.0 lub 2.5 ale wolałbym 2.0. Za 12 tys jest kilka ładnych sztuk
Astra II- chyba połowa moich znajomych je ma, wszyscy sobie chwalą, silnik 1.6 daje rade, ale ciężko znaleźć ładną z nim, same 1.4.
Octavia- 1.6 albo 2.0, chyba tylko dlatego ją dodałem bo jest też astra na tej liście :p
Zastanawiam się głównie nad tym czy warto kupić w mojej sytuacji większy samochód z rocznika 00-02 czy lepiej astrę o nawet 4 lata młodszą. Czasami jak widzę accordy za 15tys wydaje mi się, że ich ceny są trochę przesadzone. Proszę o Wasze opinie, sugestie innych modeli mile widziane. Zależy mi głównie na świętym spokoju, auto ma jeździć beż wielkich ceregieli (oczywiście jak na swoje lata, nie oczekuję nowego za te pieniądze).
Pozdrawiam!