Garaż z drewna i palet

16 Wrz 2015, 11:31

Przeglądałem w sieci zdjęcia konstrukcji garażowych i trafiłem na niesamowitą fotografię z drewnianym garażem i podłogą z palet. Na dachu była chyba jakaś papa, ale porozcinana w kształt dachówki. Zainspirowany kupiłem drewno i plaety, ale wciąż nie mogę znaleźć odpowiedniej papy, którą będzie łatwo ciąć. Albo może brakuje mi odpowiednich narzędzi. Macie jakieś podpowiedzi?
singnoral
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 11 2007
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Fiat 500

23 Wrz 2015, 20:06

Mam lepszy pomysł, będzie łatwiej. Zrób garaż z kartonu, pudeł tekturowych. :D
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

23 Wrz 2015, 22:51

pomijając fakt z czego to na GARAŻ potrzebujesz projekt i pozwolenie budowlane.....
uwierz mi nie dostaniesz pozwolenia na garaż z palet ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

25 Wrz 2015, 09:45

pocieszny napisał(a):pomijając fakt z czego to na GARAŻ potrzebujesz projekt i pozwolenie budowlane.....

Już nie - http://serwisy.gazetaprawna.pl/nieruchomosci/artykuly/879911,zmiany-w-prawie-budowlanym-2015-znowelizowane-przepisy-wchodza-w-zycie.html
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Wrz 2015, 13:52

garaż z drewna i palet- ciekawe, pokażesz fotke? :)
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

25 Wrz 2015, 22:13

MotoAlbercik napisał(a):Już nie

wszystko super fajnie ale to nie zmienia w ogóle wymogów, różnica jest taka że nie masz papieru że ci wolno i nikt się do tego nie dowali :mrgreen:
w brew pozorom, to nie jest takie dobre jak się wydaje :/
to co wcześniej mogłeś zrobic ot tak teraz zgłaszasz do urzędu (koszta/projekt), wymogi prawa zostają takie jak były,
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Paź 2015, 13:17

Przyznam szczerze, że troszkę odlot, ale jak patrze ile kosztuje wybudowanie garażu murowanego chociażby na bazie kosztorysu - http://www.budowadomu24h.pl/koszt-budowy-garazu.html to sam nie wiem czy się nie zdecydować na taką formę garażu jak ta zaprezentowana. W gruncie rzeczy w małych miastach jak moje za garaż wołają już po 120 zł za miesiąc. Niedługo koszt wynajęcia garażu będzie większy niż mieszkania.
Szensze
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 08 1988
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A3
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

09 Paź 2015, 11:25

Zawsze można postawić blaszak
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

13 Lis 2019, 08:58

Garaż z drewna i palet to raczej niezbyt udany pomysł…Ja wybudowałem w tym roku dom i garaż murowany…. Nie znoszę biegania po urzędach i wszystkie formalności załatwiła za mnie firma (reklama) Polecam skorzystanie z takich usług … to przede wszystkim oszczędność naszego cennego czasu…
Ostatnio edytowany przez Kao, 13 Lis 2019, 10:42, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin IV. 4.e
krupier
Nowicjusz

Auto: Nie mam