Garret turbiny

25 Sie 2016, 13:34

Witam serdecznie forumowiczów. Mam turbinę do naprawy a powodem jest że niemiłosiernie piszczy w momencie dodania gazu przy obrotach powyżej 2000. Dodatkowo straciła moc Almera. Wiem że mam turbinę garret i pytanie czy garret turbiny są wadliwe? Bo znajomy też miał problem z turbiną garret. Czy mogę zamontować turbinę innej firmy do mojego auta? Pozdrawiam Nissan Almera 1.5dci pozdrawiam
Derko
Nowicjusz

Auto: Nissan Almera
Silnik: 1.5 dCi

02 Wrz 2016, 10:04

Oddaj swoją do regeneracji i po kłopocie. Każda turbina będzie wymagała kiedyś regeneracji, wszystko zależy od tego jak kierowca i właściciel samochodu o nią dba.

Jaki masz przebieg w swoim samochodzie? Była już regenerowana turbina?

Tu masz info Jak dbać o turbosprężarkę, a tu jest trochę informacji na temat naprawy. Ma to być nowa turbosprężarka, czy regenerowana? Na koniec warto przeczytać najważniejsze informacje dotyczące wymiany turbosprężarki.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodór receptą na zmiany klimatu
    Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...
    Peugeot 3008DKR Maxi – dane techniczne
    Peugeot 3008DKR Maxi został zaprojektowany do jazdy na czas po drogach o nawierzchni miękkiej, wydmach oraz bezdrożach i jest przygotowany na najtrudniejsze warunki, spotykane na trasach rajdów terenowych całego świata. ...