Gasnie mi auto pomocy wazne ! :(

14 Sie 2013, 22:03

Witam otóż mam problem posiadam Opel Corsa B 1.2 1993 r . w Gazie do tej pory było wszystko ok . dopóki dzisiaj nie wymieniłem filtra powietrza , Oleju oraz olej , jeśli auto sobie chodzi to zaczyna nim bardzo trząś po czym gaśnie i jest tak za każdym razem pomóżcie ktoś co to może być ... Nie wiem jaki był olej ale spościłem go i wlałem Mineralny 15w40 Mobil
szolcuss
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • 15 Sie 2013, 18:03

a jezdzi normalnie czy moze cos przerywa? sprawdz swiece i czy przewody dobrze na nich leza
    kamilszczak01

15 Sie 2013, 19:45

nic niw przerywa jedynie jak stoje to zaczyna nim trzas po czym jak chce dac gazu to przygasa ... ale czasami jest ok .
    szolcuss
    Nowicjusz

15 Sie 2013, 21:16

Zobacz czy podłączyłeś szczelnie wszystkie przewody. może spadł ci któryś "cienias' od podciśnienia. Albo zobacz czy masz dobrze domkniętą budę od filtra powietrza,opaski od przewodów filtr powietrza-przepustnica. Możliwe też ,że nie dokręciłeś korka wlewu albo nie włożyłeś bagnetu miarki oleju.
    Na pewno nie jest to wina oleju ale sam czysty filtr powietrza mógł też zakłócić parametr pracy silnika na wolnych obrotach. ja jednak stawiam na nieszczelność o dolocie powietrza i na to,że ssie lewe powietrze,bo coś jest nie założone tak jak być powinno. :)
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

16 Sie 2013, 20:49

okej dzięki za pomoc jutro poszukam przyczyny. iż rozważam tez opcje ,że trzeba wyregulować gaz bo wcześniej był na zasyfionym filtrze :) .
    szolcuss
    Nowicjusz

29 Sie 2013, 15:21

Jeśli wcześniej nie był regulowany i wymieniałeś filtr to koniecznie wyreguluj,to powinno pomóc,chociaż nie musi być przyczyną,świece też warto sprawdzić aby mieć pewność.
    Laserwash
    Początkujący

Auto: M3
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się Rajdu Dakar na 130 procent!
      Rajd Dakar to jedno z największych wyzwań dla sportowców. Blisko dwa tygodnie i dziewięć tysięcy km walki w nieznanym terenie, w piekielnym upale i twardej rajdówce, w której trzeba podejmować dziesiątki ...