REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Karewer napisał(a):pojawił się check engine
Karewer napisał(a): Check pozostał, ale skasowałem go odpinając akumulator na kilkanaście minut. Wszystko było ok, do dziś.
Karewer napisał(a):Problemy o których wiem, które trzeba zrobić. To czujnik, który pokazuje temperatury na desce. Zaraz po odpaleniu pokazuje wysoka temperaturę, mimo że silnik jest dość zimny jeszcze. Czy to on może dawać jakiś błąd do ECU i następuje jakieś odcięcie?
Karewer napisał(a): Kolejna sprawa to napięcie na akumulatorze po rozruchu - 12,40, podobnie przy włączonych światłach, ale następują duże skoki napięcia do 8 nawet i czasem 0. Mechanik sprawdzal i niby ładowanie ma książkowe, choć ja, widziałem co innego.
Karewer napisał(a):Czy kompresor może powodować takie problemy z autem i gasnięcie?
Karewer napisał(a):Mechanik mówił, że pasek może stawiać opór za duży ale dziś nie używałem klimatyzacji, a auto zgasło.
Karewer napisał(a): Słychać na filmiku piszczący pasek
Karewer napisał(a):Mój mechanik twierdzi, że żadnych skoków nie ma i ładowanie książkowe.
Karewer napisał(a):Czy uszkodzony alternator może powodować gasnięcie samochodu przez zbyt duży spadek napięcia?
MotoAlbercik napisał(a):Numer błędu poprosimy. Jak nie wiesz, to jedź podłącz się pod komputer i podaj.
MotoAlbercik napisał(a):Nie wykluczone. ECU dostaje z czujnika fałszywe informacje o temp. silnika.
MotoAlbercik napisał(a):Powinna przy tym zaświecić się kontrolka ładowania aku na zestawie wskaźników. Mechanik to sprawdzał?
Karewer napisał(a):Możliwe, że to przez spadek napięcia, wyskakuje check i gaśnie?
Karewer napisał(a):Zauważyłem, że minusowa klema na aku jest dość luźna, dokrecilem, ale nie jakoś bardzo mocno, bo nie miałem możliwości już dociągnąć nakrętkę.
Karewer napisał(a):Ktoś pomoże?