REKLAMA
Witam, posiadam Mercedesa A168 z 2002 r. - diesel. Auto stało od czerwca 2021 w garażu sprzedawcy.
Auto dymiło trochę na czarno.
Kupiłem go 3 miesiące temu, auto jeździło dobrze, wymienione zostały wszystkie płyny, filtry. Auto po miesiącu zaczęło gasnąć w pewnych momentach podczas jazdy, na wysokich i wolnych obrotach (najczęściej jazda pod górkę). Tankowałem diesla na stacji samoobsługowej, zawsze było taniej i coraz częściej mi gasnął odkąd tam tankowałem. Paliwo było czarne i zostało spuszczone. Auto nadal gasło, więc został wymieniony: czujnik turbiny, czujnik na listwie wtryskowej, uszczelki egr i kolektora. Przy odłączonej turbinie auto nadal gaśnie, więc wątpię żeby to było to. Przeczyściłem : egr, kolektor, odme i przepływomierz. Filtr paliwa był wymieniany 3 razy.
Auto sprawdzał mechanik który stwierdził że z wtryskami jest wszystko ok, jeden tylko słabszy i zostały przeczyszczone. Auto po wszystkich wymianach teraz gaśnie w 90% przy jeździe pod górkę na wysokich obrotach. Jeszcze jest problem z bakiem paliwa, zapowietrza się bardzo i unosi się ciagle jakiś dym.
Prośba o pomoc, co może być nie tak