Gaz do Astra G 116KM (x18xe1)

02 Sie 2015, 16:53

Witam,
Jestem posiadaczem astry G 1.8 kombi z 99r i chciałbym zamontować w aucie instalację gazową.
Jeżdżę głównie po mieście i spalania mam około 11 litrów benzyny. W waszych X18XE1 też jest takie spalanie?

A wracając do instalacji. Jak te silniki pracują na LPG? jaką instalacje polecilibyście? Znacie dobrego gaziarza w okolicy Pruszkowa?

Pozdrawiam
Artur
artursiara
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 10 1973
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Mercedes

03 Sie 2015, 23:28

Hohoho a jaki jest stan auta , polecam sprawdzić dokładnie auto ponieważ ma już swoje lata , wszystkie uszczelnienia silnika , kompresje itd , żeby nie wsadzać instalacji na darmo , jeśli zależy Ci na czymś dobrym polecam Lovato Smart jeśli chcesz zaoszczędzić można założyć Staga jednak ja bym się nie skusił na niego , włoskie Lovato uważam za lepsze .
Zefir
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

04 Sie 2015, 13:43

Lovato? Zdecydowanie nie polecam. Niestety ale awaryjność tej instalacji jest naprawdę wysoka i zdecydowanie nie jest przeznaczony do średnich silników!! Jeśli chodzi o Astre zdecydowanie instalacja Zenit Pro od Auto Gaz Centrum, jest to chyba jedna z najmniej awaryjnych instalacji (5 lat gwarancji). Dodatkowo dorzuciłbym wtryskiwacz HANA i reduktor VITO. Serio sprawdź ofertę od Auto Gaz Centrum. Piona! :)
Mateusz1987
Obserwowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 04 2002
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: VOLVO C70
Silnik: 2.0 TURBO 168 KM
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2001

04 Sie 2015, 20:18

Możesz rozważyć również BRC sekwencję np. 24.11, p&d albo nową 32. Instalacje trwałe, o niskiej awaryjności. Ale faktycznie najpierw sprawdź stan silnika, układu zapłonowego, jak pisał Zefir. Jak wszystko będzie ok, to znajdź dobrego gazownika u siebie, który też sprawdzi auto i coś poleci. Lepiej wybrać instalację dobrej jakości i nie oszczędzać na montażu, a dopiero później przy dystrybutorze.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6

08 Wrz 2015, 17:36

Mateusz1987 Lovato awaryjne?????? Pierwsze słyszę. Nie wiem skąd masz takie doświadczenia ale wprowadzasz forumowiczów w błąd w ogóle porównują Zenita do lovato. Lovato to niemalże bezawaryjna instalacja i na dodatek montowana do samochodu jako kit a nie jak zenit - składak. Przytaczasz że na zenita 5 lat gwarancji tylko zenit nie ma swojego reduktora więc proponujesz vito (nic innego jak tomasetto alaska), ani wtryskiwaczy (więc proponujesz Hana), tylko jedynie komputer i wiązkę.
Brak porównania do Lovato które w z18XE sprawdzi się znakomicie i polecam.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994