13 Lut 2010, 11:25
Ja po prostu zawsze tankuję na pobliskiej stacji BP i nigdy (a mam 3 auto na gaz) nie miałem problemu z jakością gazu. Dlatego nie kombinuję... Natomiast jak jadę przez Polskę ,to też raczej szukam Orlenu,BP czy jakiegoś tam Lotosu.
Tak na marginesie to ku Waszemu zaskoczeniu i własnemu również,omijam tankowanie na Shell-u bo auto gorzej mi przyspieszało... Po kilku miesiącach zatankowałem na innym Shellu i znów to samo... nie mogłem przekroczyc 120km/h. Trochę się zdziwiłem. Pewnie trafiłem na jakąś gorszą partię gazu i to 2 razy.Natomiast po jakimś czasie zatankowałem w trzecim Shellu i było ok.
Tak więc nie tankuję na Shell-ach.Nie twierdzę ,że jest tam gorsze paliwo ale... w odróżnieniu od BP ,myślę że od czasu do czasu trafia się tam gorsza partia gazu... I nikt mnie nie przekona ,bo czułem to na własnym i dobrze znanym aucie.Oczywiście można pokazywac certyfikaty ale gdzieś,ktoś naciąga Shella albo sam Shell dopuszcza takie "wałki" żeby zaoszczędzic.
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.