Gaz w 318 i ?

23 Maj 2010, 21:01

Witam miłych Panów :)

Nabyłem samochodzik marki BMW 318i (115KM),97r. Silnik robiony pod M-pakiet. I mam pytanie jak jest z gazem w tych wersjach ? Czy da rade na nim jeździć bez żadnych uszkodzeń silnika ? Sprzedawca mówił,że nie am sensu pchać się w gaz,ponieważ wypłuka on cały silnik i już się nie będzie nadawał. Co Wy na to ? Chętnie zapoznam się z Waszymi zdaniami na ten temat.

Pozdrawiam !

PS wiem,że jest to grzech i proszę nie wypisywać postów typu "zmień na Tico czy Lanosa"
Jubiler
Nowicjusz

Miejscowość: P-sz

23 Maj 2010, 21:56

raz że ja tu żadnego grzechu nie widzę, dwa to zakładaj DOBRY gaz i śmigaj aż miło, a trzy to wyjaśnij proszę co to znaczy że silnik jest robiony pod m-pakiet?
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

24 Maj 2010, 06:20

Jaśniej wersja M-Pakiet :) silnik w gazie mi jeszcze posłuży ?
Jubiler
Nowicjusz

Miejscowość: P-sz

24 Maj 2010, 21:55

Zacznijmy od tego zakladaj gaz sekwencyjny jak juz chcesz .I aby silnik ci żył to nie możesz
zapominać o wymianie swiec typowych do gazu wymianie filtrów w instalacji gazowej i oczywiscie jezeli w zbiorniku po instalacji gazu bedzie Tj. sachara bo bedziesz jeżdził tylko na gazie jak co niektóży robia to zapomnij o gazie :mrgreen: Czy na zimnym silniku odpalaja na gazie i póżniej narzekaja na gaz To sam chyba rozumisz
azpawel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brzeg

29 Sie 2010, 21:25

Polecam poczytać nt instalacji gazowej w BMW E36. Jestem w podobnej sytuacji i uważam że chyba mi się nie opłaca dokładać przynajmniej z 2500 zł jak nie długo trzeba będzie sprzedać to auto :(
Myślę raczej nad zamianą na diesla.
aleksandra1986
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001

30 Sie 2010, 22:45

1) Nie ma problemu by zagazować 318 tak by super chodziło.
2) Rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem jest zamontowanie instalacji IV generacji.
3) Jeśli silnik jest zużyty i jeździ od dawna na oleju mineralnym to podczas jazdy na LPG może nastąpić wypalenie nagaru i rozszczelnienie silnika - to tak apropo wypowiedzi poprzedniego właściciela- może nie był pewien stanu tego silnika.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...