Gdybanie na temat aku....

07 Wrz 2007, 16:28

Otóż zaczynam myśleć poważniej nad zmianą mojej Veronisi, na coś większego, gdzie będę miał wystarczającą ilość na zamontowanie Apple Mac Mini z ekranem dotykowym i dwoma dodatkowymi ekranami LCD... No i oczywiście dobry system audio... Ale to za jakiś czas... Do tego czasu trzeba będzie autko przygotować... No i tak sobie myślę, iż zwykły aku, to będzie za mało, myślałem o czymś o większej pojemności i wytrzymałośći... Jednak coś będzie go też musiało umieć doładować... i tak sobię myślę czy dużo jest roboty i przeróbek, i skąd tu dorwać taki alternator... Na razie jest to tylko teoretyczne gdybanie, ale było by to raczej do samochodu z silnikiem diesla, pojemność przypuszczalnie od 1,9 do 2,5... Tak więc jakiekolwiek sugestie, podowiedzi i nakierowania w opdowiednim kierunku mile widziane :mrgreen:
DFireCrow

15 Wrz 2007, 16:24

Rozumujesz w bardzo dobrym kierunku z tym alternatorem.Najpierw musisz wiedzieć ile prądu potrzebuje twoje radyjko,a później musisz tylko obliczyć jaki potrzebujesz akumulator,a do niego już łatwo dobrać alternator.Tylko czy taki ci spasuje do twojej bryki?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Wrz 2007, 18:11

A, czy spasuje, to się już będzie kombinować, jak będzie bryka i zacznę kupować do niej sprzęt... chwilowo jednak nie mam drobnych w skarbonce :lol: więc poczekam jeszcze conajmniej jakieś pół roku... No to dobrze mi się zdawało... Bo pamiętam kiedyś przypadek jak znajomy wsadził do Malucha aku od Jelcza :lol: ale nie bardzo mu to chciało wszystko razem się zgrać... znaczy wszystko było spoko do czasu... Dzięki serdeczne za odpowiedź!
P.S. Wymieniłem już świece w Veronice, jest różnica... Tamte aż dziw że jeszcze chodziły :lol:
DFireCrow

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Vision EfficientDynamics 2009
    BMW Vision EfficientDynamics łączy w sobie futurystyczny, aerodynamiczny design nadwozia z wysoką wydajnością paliwową i ekologiczną. We wnętrzu konceptu po raz pierwszy zastosowano technikę warstwową. Dzięki wykorzystaniu ...