Gdzie dostanę taki kabel

06 Lis 2016, 21:29

Witam, taki nie typowy temat. Kupiłem auto (toyota Corolla 2004 1.4 vvti) i jest zamontowany w niej emulator płyt CD (link niżej). Po prawej znajduje się wejście line-in. Nie posiadam takiego kabla. Spotkał się ktoś z tym wcześniej ? Wie ktoś gdzie taki kabelek dostanę ? W oryginalnym zestawie w sklepie hadron jest do kupienia cały zestaw emulator wraz z tym kabelkiem. Ten kabelek to jack 3.5mm i no właśnie i co jest z drugiej strony? Przekopałem internet i wychodzi na to ze to nazywa się złącze XCL. Pomoże mi ktoś znaleźć ten kabel ??
Nmlukasz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 05 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

07 Lis 2016, 12:36

Coś mi się wydaje, że to mini USB. Próbowałes włożyć w to gniazdo kabel od ładowarki z komórki? Są dwa rodzaje takich wtyczek w ładowarkach. Coś mi eiś wydaje, że to ta cieńsza wtyczka.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lis 2016, 15:22

To nie jest ani mini usb ani mikro. Sprawdzone
Nmlukasz
Nowicjusz

07 Lis 2016, 18:39

Jeśli to jest jack to kupisz go w każdym sklepie AGD/RTV za grosze. Za 3.5m zapłaciłem bodaj 12zł kilka lat temu
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

07 Lis 2016, 19:43

Nie miejcie mnie za debila wiem jak wygląda Jack 3,5 jak micro i mini usb ! To nie jest to wejście jest to specyficzny rodzaj kabla.

Jest to dokładnie ten ze strony producenta: (po prawej) http://www.xcarlink.com/uploadfile/Uplo ... 729406.jpg

Pisałem do nich meila, odpisali że sprzedają tylko w komplecie z emulatorem (koszt ok 50$)
Nmlukasz
Nowicjusz

07 Lis 2016, 20:52

Najprościej będzie jak wybierzesz się z tym ustrojstwem na wycieczkę do mediamarkta czy mediaeksperta i im to pokażesz, bo po fotach można sobie pytać, zwłaszcza na forum motoryzacyjnym :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Crossover Mitsubishi ASX po face liftingu
    W polskich salonach spod znaku Trzech Diamentów zadebiutował właśnie znany i ceniony przez klientów crossover Mitsubishi ASX po face liftingu. W odświeżonym Mitsubishi ASX 2013 unowocześniono przód, tył ...

07 Lis 2016, 20:57

Musiał bym wymontować emulator co wiąże wie z rozebraniem całego kokpitu, lecz masz racje, byłem w media export i złapałem sprzedawcę na fajce wiec zaprosiłem go do auta żeby pokazać mu to wejście i zapytać o ten kabel, powiedział ze nie maja takiego i ze to wiecie liniowe zostało przez producenta tego urządzenia wymyślone i ze tylko dedykowany kabel od producenta będzie pasował z tym wejściem ...
Nmlukasz
Nowicjusz

08 Lis 2016, 11:05

Nmlukasz napisał(a):Nie miejcie mnie za debila wiem jak wygląda Jack 3,5 jak micro i mini usb !

Nie unoś się tak. Zluzuj majteczki, bo cię chyba gumka uwiera :D My staramy ci się pomóc, a ty oskarżasz nas, że mamy cię za debila...Takie odnoszenie się do kogoś, kto chce ci pomóc, to chyba nie jest w porządku.... :cry:
Na żadnym zdjeciu nie widać jak to gniazdo wygląda. Ale wspominałeś, że jest to złącze XCL. Zerknij więc na to, czy to nie taka wtyczka
https://www.morele.net/kabel-usb-xtrememac-lightning-1m-zolty-xcl-usb-93-777013/
A tu masz bardziej widoczny wtyk
https://sklep.telforceone.pl/pl-pl/katalog/producenci/xtrememac/xtrememac-kabel-niebieski-premium-micro-usb-to-usb-12m.inv746231.html
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

08 Lis 2016, 12:01

Nmlukasz napisał(a):Przekopałem internet i wychodzi na to ze to nazywa się złącze XCL. Pomoże mi ktoś znaleźć ten kabel ??
Skoro to nie mikro ani nie miniUSB to może zrób zdjęcie tego portu i wrzuć nam na forum. Zobaczymy i pomożemy.

Tu masz:
Zdjęcie
Ten kabelek jest opisany jako przedłużacz JACK w zestawie. Na zdjęciu wygląda dokładnie jak JACK i miniUSB.

Ty masz chyba wszystkie złącza USB obecnie stosowane:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna