Gdzie i jaki samochód używany z homologacją?

12 Wrz 2012, 22:16

cześć!
Mój problem polega na tym, że poszukuje samochodu z kratką, niestety na serwisach z ogłoszeniami jest znikoma ilość tego typu samochodów. Nie chce żadnych dostawczaków albo pickupa. Najlepiej żeby był to samochód osobowy z kratką, zarejestrowany na 4 osoby. Gdzie mogę dużo tego typu samochodów znaleźć? Jestem zmuszony do zakupu tego typu auta, ponieważ dostane dofinansowanie ale w dowodzie muszę mieć ze jest to samochód ciężarowy.
matysk90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

07 Gru 2012, 21:53

Oto dzisiejsza "ciężarówka" do sprzedania [link do Sprzedajemy wygasł] z homologacją :D, ale odliczenia VAT to lepiej uzgadniać z US
Marek99
Początkujący

08 Gru 2012, 00:32

Marek99 napisał(a): ale odliczenia VAT to lepiej uzgadniać z US

US w tej sprawie nie ma nic do powiedzenia.To OSKP okresla czy dany pojazd "łapie"się na VAT i wystawia odpowiednie zaswiadczenie na podstawie którego WK nanosi adnotacje w DR....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Sty 2013, 11:22

Tak przede wszystkim to warto byłoby podać budżet jaki posiadasz na ten cel. Dopiero wtedy będzie można coś doradzić.
Savro
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: BMW M3
Paliwo: Benzyna

03 Sty 2013, 12:31

Jest u mnie w rodzinie auto z pięknym dowodem na ciężarówkę, a VAT niestety nie jest odliczany i nie maja zastosowania, żadne prawa nabyte. Nie ma homologacji na ciężarówkę i koniec.
Marek99
Początkujący

18 Sty 2013, 19:44

Czasami ciekawe autka z chomologacją pojawiają się na www.carsimport.pl
Trzeba śledzić.
:D
Pozdr
ssj333
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 04 1917
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: DODGE
Silnik: VOYAGER
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1983
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power GP 2012 - Łomża
    Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...