Gdzie jest przerywacz kierunkowskazów - Ford Fiesta 2004 rok

01 Mar 2016, 19:58

Witam.

Mam taki problem. Posiadam Forda Fieste 2004r 1.4 TDCI.
Ostatnio wymieniłem żarówki kierunkowskazów na ledowe i za żadne skarby nie mogę odnaleźć przerywacza żeby podłączyć specjalny do ledów. Jest taka opcja że przerywacz w tych rocznikach jest wbudowany w przełącznik od kierunków. Jeśli tak to będzie możliwość podłączenia tego od led?? POMOCY!!!!! :bored:
bartekxxbanan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 11 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: FORD FIESTA MK7
Silnik: 1.25 82 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

01 Mar 2016, 21:21

bartekxxbanan napisał(a):Mam taki problem. Posiadam Forda Fieste 2004r 1.4 TDCI.
i za żadne skarby nie mogę odnaleźć przerywacza
Nie mam pojęcia , nie mój klimat. Nie zdziwię się jak go w ogóle nima , tzn. jest ale zintegrowany z modułem centralnej elektryki. W mojej Fabii tak jest. Żadna ingerencja/zmiana nie wchodzi w rachubę.
bartekxxbanan napisał(a):Ostatnio wymieniłem żarówki kierunkowskazów na ledowe
Zwykłe przepalają się często ? Migasz nimi tak dużo że pobierają aż tak dużo prądu ? Ledowe świecą inaczej , ładniej ? Z miejsca kierowcy widzisz to ? Przecież to informacja o zmianie kierunku jazdy dla innych użytkowników drogi. Jak już chcesz ledy to się nie męcz. Po prostu kup auto które jest w nie wyposażone fabrycznie.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

01 Mar 2016, 21:24

bartekxxbanan napisał(a): przerywacz w tych rocznikach jest wbudowany w przełącznik od kierunków
Dobrze myślisz :) Przerywacz od kierunków jest w przełączniku zespolonym czyli żeby dostać się do niego to musisz odkręcić obudowę kierownicy i po lewej stronie od dołu pod przełącznikiem kierunkowskazów powinieneś zobaczyć taką małą czarną kostkę.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Peugeot 3008DKR Maxi – dane techniczne
    Peugeot 3008DKR Maxi został zaprojektowany do jazdy na czas po drogach o nawierzchni miękkiej, wydmach oraz bezdrożach i jest przygotowany na najtrudniejsze warunki, spotykane na trasach rajdów terenowych całego świata. ...