Gdzie najlepiej kupić auto??

23 Lip 2010, 20:24

Gdzie najlepiej kupić auto?? Czy wyjazd do Niemiec jeszcze się opłaca?? Mam w planach kupno Toyoty Celicki VII gen ale widząc większość "ofert" na polskich serwisach ogłoszeniowych myślę coraz bardziej nad wyjazdem za granicę. O ile ceny w Polsce i Niemiec się różnią? I czy lepiej wziąść auto trochę tańsze ale do poprawek lakierniczych (wgniecenia itp) czy w całości? Pytam poważnie-nie znam sięw tym temacie
shorty1988
Początkujący

Miejscowość: Rawicz
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: BMW e46 320td 150KM 2002r

25 Lip 2010, 11:29

Shorty, to trudny temat,wszystko się zmienia.Nawet u autoryzowanego dealera u nas w Polsce możesz trafić na dość młode ale wyjeżdzone auto z przekręconym stanem licznika(auto pofirmowe) Czy Niemcy to zły pomysł?! Nie, to nie jest zły pomysł,jeśli nie będziesz chciał kupić auta okazyjnie u pośrednika(Turek,Cygan i magik wszelakiej maści).Najlepiej jest kupić bezpośrednio u Niemca, ale pamiętaj,Niemiec porządnego auta tanio nie sprzeda, nikomu!Pośrednicy od porządnych aut trzymają się z daleka,gdyż nie opłaca się im ,zwyczajnie.Nie śpiesz się,nic gorszego jak napalenie i pośpiech.Pamiętaj,żaden Niemiec właściciel auta, nie cofnie licznika, gdyż Niemcy to cywilizowany kraj i zwyczajnie takie zabiegi są cholernie karane,to nie Polska :!: Nie kupuj auta u handlarza :!: Ja patrzyłem po różnych Forach.Podam ci na PRIV namiary na faceta,który organizuje wyjazdy po samochody i jest gorąco polecany przez forumowiczów.Zna się na samochodach,służy pomocą,nie ma mowy byś kupił szrota.Facet zwyczajnie bierze tylko za bilet.Jedziesz do Niemiec w komfortowych warunkach w jego busie.Jest bezpiecznie i pewnie,nikomu zaliczki nie dajesz,nie ma o tym mowy!Sam go sobie prześwietlisz,muszę tylko znaleźć kajet gdzie zapisałem sobie jego adres.Skontaktujesz się z nim.Zaznaczam,ja gościa nie znam :!: Istnieje taka możliwość,że nie znajdę namiarów na niego,nie pamiętam gdzie zapisałem jego adres internetowy.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

21 Lis 2013, 08:08

JA znam dobrze jednego gościa, który przywozi auta z Niemiec jest z Bydgoszczy - facet nie prowadzi komisu i "dorabia" sobie na sprowadzaniu samochodów. Ściąga auta nie bite a jak ma cos przytartego to przy sprzedaży dostajesz zdjęcia i jemu podpisujesz zdjęcia z uwagi na fakt, że gość nie chce niejasnych sytuacji. Moja rodzina i znajomi jeżdżą autami tylko od niego i nikogo jeszcze nie oszukał - fakt jakieś usterki pojawiły się w niektórych autach po czasie (no ale w samochodzie też gość nie siedzi) a co do niektórych napraw się dołożył, więc jak dla mnie podejście do klienta poziom eXpert :P

jeżeli chodzi o ceny to czasami z kosmosu :P no ale typowe Niemcy ... na zamówienie jak również czasami z parkingu strzeżonego na którym trzyma auta idzie czasami coś upolować - Ja na insignie czekałem 3 miesiące i przywiózł bajeczkę w dobrej kwocie - z uwagi na wysoką klasę auta sprawdziłem je w ASO - w serwisie stwierdzili, że jest to stan kolekcjonerski :PP szukali i szukali i niczego nie potrafili znaleźć - gość ma podejrzewam większe pojęcie niż fachowcy z serwisu (takie moje subiektywne odczucie).
Nighthunter
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 12 1983
Auto: Insignia
Silnik: 2.0 CDTI
Rok produkcji: 2010

18 Lut 2015, 15:38

Mi się udało dość dużo zaoszczędzić na BMW M3, który zamawiałem przez Select Automotive. Normalnie w salonie to byłby koszt coś plus minus 400 tyś, tutaj zapłaciłem 350 tyś, więc oszczędność jest wyraźna. Także ja bym doradzał tę firmę, oni minimalizują koszty związane z obsługą typowego autoryzowanego salonu, dzięki temu mogą zaproponować klientom lepsze stawki.
andrej33
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 01 2011
Auto: Golf

26 Lut 2015, 00:58

Prosto z Niemiec, albo w sprawdzonym komisie. Może ktoś Ci sprowadzi na zamówienie? Ogólnie trzeba uważać, żeby się nie naciąć na g...o.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Lip 2015, 19:25

Ja bym poszukał jakiejś fajnej okazji w ogłoszeniach np na stronie kuppanauto.pl mi właśnie tam udało się kupić swoje obecne auto. Zauważyłem, że jest sporo fajnych samochodów w dobrych cenach, na pewno warto się przyjrzeć.
Polip
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 2003
Auto: Audi A4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Muzeum SKODY - 117 lat historii Producenta
    W piątek 23 listopada 2012 roku odbyła się przedpremierowa prezentacja nowego Muzeum SKODY dla mediów, a trzy dni później (26 listopada) obiekt został uroczyście otwarty dla publiczności. Położone w Mladá ...

14 Paź 2015, 19:54

Od staruszka sąsiada.
Marek99
Początkujący

16 Lis 2015, 15:05

Najtańszym miejscem do kupna samochodu będzie skup aut.[ Masz tam różne modele samochodów, wiec na pewno wybierzesz coś odpowiedniego dla siebie. No i ceny w tego typu miejscach są zadowaljące :)
mareckijan11
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: mazda 626
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997