Gdzie najlepiej kupić Nissana Skyline R34?

10 Gru 2010, 21:56

Witam,

Chcę kupić samochód nissan skyline r34... i mam pytania:
1.Gdzie jest najwięcej tych samochodów i za jaką cenę??
2. lepiej kupić mitsubishi lancer evo IX czy BMW m3 (2001) czy nissana skyline r34
4li93
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

10 Gru 2010, 22:00

W Anglii i Japonii oczywiście(kierownica tylko po prawej stronie ).Co do cen to sprawdzi na
[link do Autotrader wygasł] .

Co do drugiego pytania może ktoś inny odpowie .
Rafal30
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Kings Lynn

11 Gru 2010, 04:56

Powiedz jakiego R34.... GTR ? V-SPEC ?
Co do sprowadzenia, najbardziej doinwestowany będzie JAPAN tylko że:
mniejszy kontener do gdyni US$ 2000
większy US$ 4200

w małym 2 fury w dużym 4

płacisz za fure w przód cala kwotę przelewem.

papiery które dostajesz

a) Bill of Lading
b) Customs Invoice
c) Japanese De-Registration Certificate (when applicable)
d) English translation of De-registration Certificate

Czas - od kilku dni :D do paru miesięcy...

Aaaa i jeszcze jedno, pamiętaj o tym że kupując auto z Japonii kupujesz kota w worku... No chyba że tam masz kogoś.

Następne pytanie, zmierzasz nim po PL jeździć ? Przekładkę robić ? Jeżeli zamierzasz robić przekładkę i nie wygrałeś w TOTKA to widzę że nie poczytałeś za dużo o tych R34, albo po prostu masz 80-100tys na sam samochód i ze 60 tys zł na przekładkę żeby to nie było druciarstwo. Odlewy identycznych desek rozdzielczych robią w USA... koszt nie pytaj, reszta części to samo.
Choć mi to śmierdzi kolejnym fanem filmu "ZA SZYBCY ZA WŚCIEKLI" patrząc na twój wiek że jesteś z rocznika 1990, jeździsz 70konnym Sunny i chcesz SKY'a ??

11 Gru 2010, 18:13

Tak naprawdę to ja nawet nie mam 18^^ w pązdzirniku kończe... i chcę kupić sobie jakiś nie brzydki samochód z napędem na tył ^^ nissan mi się spodobał:P w sumie mitsubishi lancer evo Ix też
4li93
Nowicjusz

11 Gru 2010, 18:16

Zapomnij o tym aucie w tym wieku,tylny napęd-jak sie nie myle,duża moc i mało doświadczenia za kierownicą nie zapowiada to nic ciekawego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Gru 2010, 09:55

4li93 napisał(a):Tak naprawdę to ja nawet nie mam 18^^ w pązdzirniku kończe... i chcę kupić sobie jakiś nie brzydki samochód z napędem na tył ^^ nissan mi się spodobał:P w sumie mitsubishi lancer evo Ix też

R34 jest AWD, jeżeli rwd to R33 o R34 zapomnij, R33 można robić bo wszystko przejdzie z 200sx-a, na początek weź sobie kup 200sx-a choć to i tak dużo za dużo jak na pierwsze auto ale myślę że jak będziesz jeździł z głową i nie kozaczył na ulicy tylko na jakimś zamkniętym parkingu to się nauczysz. Dręczy mnie tylko jedno pytanie... Czytałeś coś w ogóle o utrzymaniu tych samochodów ??
MordaS13

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Ośmiokołowiec, bo cztery koła to za mało!
    Czy to nie przesada? Aktualne samochody koncepcyjne zasilane energią elektryczną mają po cztery koła. Eliica bo tak nazywa się ten pojazd ośmiokołowy różni się od nich diametralnie – jest duża ma 5100 mm długości, ...

12 Gru 2010, 10:46

czytałem wiem że dużo palą ale mają też dużo mocy.
Wiem że trzeba uważać nie jestem takim kozakiem że bede wariować po ulicy..
a nissan silvia s15 za ile i gdzie można go gostać
4li93
Nowicjusz

12 Gru 2010, 12:58

Ja tam się nie wypowiadam bo nie wiem nić o tych samochodach. Ale wiesz kolego, że utrzymanie to nie tylko paliwo ? Jest jeszcze ubezpieczenie, które dla takiego auta nawet jakby było zarejestrowane na ojca czy kogoś dorosłego będzie wysokie. Do tego serwis i części. Nie chcę tutaj uchodzić za czepliwego i wiem, że powinno się odpowiadać na pytanie autora i nie dociekać co i jak... no ale masz kolego 18 lat ( a podobno nawet jeszcze nie ) i chcesz sobie kupić Skyline albo M3, albo EVO IX. Zalatuje mi to fałszem. Ale jesli jednak mimo wszystko masz bogatych rodziców i chcą Ci kupić któreś a tych aut to już chyba najlepsze byłoby EVO, napęd na cztery koła będzie bezpieczniejszy w zimie, nie musisz się martwić o przekładkę no i rzuca się w oczy tak samo jak inne wnienione.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Gru 2010, 16:57

MordaS13 napisał(a):
4li93 napisał(a):Tak naprawdę to ja nawet nie mam 18^^ w pązdzirniku kończe... i chcę kupić sobie jakiś nie brzydki samochód z napędem na tył ^^ nissan mi się spodobał:P w sumie mitsubishi lancer evo Ix też

R34 jest AWD, jeżeli rwd to R33 o R34 zapomnij, R33 można robić bo wszystko przejdzie z 200sx-a, na początek weź sobie kup 200sx-a choć to i tak dużo za dużo jak na pierwsze auto ale myślę że jak będziesz jeździł z głową i nie kozaczył na ulicy tylko na jakimś zamkniętym parkingu to się nauczysz. Dręczy mnie tylko jedno pytanie... Czytałeś coś w ogóle o utrzymaniu tych samochodów ??

To jeśli chcesz SKY'a to pomyśl może na początek o SKyline GT RB20DR 2.0 140KM.
A poza tym Skyline R34 były też autami tylnonapędowymi modele GT, GT-X. GT-V GT-T to były Skyline R34 RWD :wink:

[ Dodano: 12 Grudzień 2010, 17:01 ]
A jak dla mnie to Skyline jest najładniejszy albo w coupe albo w kombii (idealne dla rodziny) http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CBwQ9QEwAQ
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

12 Gru 2010, 19:02

Jogi4x4 napisał(a):
MordaS13 napisał(a):

To jeśli chcesz SKY'a to pomyśl może na początek o SKyline GT RB20DR 2.0 140KM.
A poza tym Skyline R34 były też autami tylnonapędowymi modele GT, GT-X. GT-V GT-T to były Skyline R34 RWD :wink:

[ Dodano: 12 Grudzień 2010, 17:01 ]
A jak dla mnie to Skyline jest najładniejszy albo w coupe albo w kombii (idealne dla rodziny) http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CBwQ9QEwAQ

Owszem są RWD ale z jakimi silnikami ?? :grin: z takimi że w ogóle nie chciało by to jechać, Mi chodziło o jedyny słuszny silnik jakim jest RB26DETT. :grin: A co do tego małolata to nic tylko ręce opadają... JOGI nie doradzaj mu nawet bo to sensu nie ma... kolejne dziecko NEO. Sądząc po jego nowym temacie hehe :lol:
MordaS13

12 Gru 2010, 19:45

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
james00796
Początkujący

Miejscowość: Prokowo

12 Gru 2010, 20:14

MordaS13 napisał(a):Mi chodziło o jedyny słuszny silnik jakim jest RB26DETT. :grin:

To wiadomo, fajny motorek i do tego fajnie brzmi... No powiedz jeszcze że od Toytoyowych 1/2JZ lepszy :mrgreen: Jakoś nie mam przekonania do Toyoty :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna