Gdzie w Niemczech kupic passata B5 FL?

08 Kwi 2011, 09:47

Witam!

Nie wiem gdzie umieścić moje pytanie, ale gdzie najlepiej w Niemczech kupić (tanio, dobrego) Passata B5 FL?

Chodzi dokładnie o diesla, najlepiej 1.9 TDI

w ogóle opłaca się przywieźć takiego do Polski? Czy raczej szukać samochodu w Polsce?

Jeśli umieściłam post w nieodpowiedniej kategorii - przepraszam.

Czekam na Wasze odpowiedzi! :)
Maja
MarzenkaMaja
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

08 Kwi 2011, 09:53

Najtańsze ofert odpuść, Niemiec dobrego samochodu za darmo nie odda, najlepiej od osoby prywatnej, czasami niemieckie komisu dają pół roczną gwarancję, rzekło się mówić unikaj turów i ruskich.

[ Dodano: 8 Kwiecień 2011, 10:53 ]
i powiedz jaką kwotą dysponujesz
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

08 Kwi 2011, 09:59

ale krąży taka opinie ze tam samochody są tańsze... wiec na takie okazje nie zwracać uwagi? to możne lepiej szukać samochodu w Polsce?

[ Dodano: 8 Kwiecień 2011, 11:01 ]
właśnie na razie tylko się rozglądam i pytam, co sie bardziej opłaca... w ogole ile bedzie kosztował taki passat? w Polsce, a ile tam?

[ Dodano: 8 Kwiecień 2011, 11:07 ]
w ogole ktoś kiedys mi powiedział ze mozna przywieźć tego passata b5 fl za 10 tysiecy razem z opłatami i stąd moja ciekawośc...

[ Dodano: 8 Kwiecień 2011, 11:07 ]
w ogole ktoś kiedys mi powiedział ze mozna przywieźć tego passata b5 fl za 10 tysiecy razem z opłatami i stąd moja ciekawośc...
Maja
MarzenkaMaja
Nowicjusz

08 Kwi 2011, 10:07

w Polsce kupisz za 18.000 zł highlinea, złożonego bóg wie z czego, sam sie zastanawiam nad passatem i innymi i max 30kzł ale to będzie rocznik 2004-2005.

[ Dodano: 8 Kwiecień 2011, 11:11 ]
Najlepiej odwiedz to forum, na nim jest wszytko opisane, nawet jak rozpoznać anglika itp.

http://forum.vw-passat.pl/forum.php
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2005

08 Kwi 2011, 15:52

Chcesz kupić tanio czy dobrze ? Jeśli dobrze = tanio to ... bez komentarza
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

08 Kwi 2011, 18:46

Tanio i dobre ; d tak tylko słyszałam, ze mozna przywiźc za 10 tysiecy dlatego pytam, bo różnica byłaby ogromna w cenie... chciałam rozwiać swoje wątpliwości stąd ten post ;]
Maja
MarzenkaMaja
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS - limuzyna dla Prezesa
    Limuzyny pełnią nie tylko funkcję reprezentatywną. Z jednej strony są to samochody naszpikowane najnowszą technologią i rozwiązaniami inżynieryjnymi, z drugiej – najlepsze modele oferują coś więcej, niż tylko technikę. ...

08 Kwi 2011, 19:01

żeby przywieźć takiego passata za 10 tys. razem z opłatami to by musiał kosztować poniżej 2 tys. Euro, więc nie ma szans.
barney
Początkujący

Miejscowość: polska

08 Kwi 2011, 19:28

jak nie ma szans :roll:
spokojnie sie kupi za 10 tys z oplatami. z takim budzetem uderzalbym nie w b5fl, a w b6 nawet.

ceny w euro
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

08 Kwi 2011, 19:41

JerzyB333 napisał(a):spokojnie sie kupi za 10 tys z oplatami.
JerzyB333 napisał(a): z takim budzetem uderzalbym nie w b5fl, a w b6 nawet

Masz na myśli euro... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

08 Kwi 2011, 20:35

JerzyB333 napisał/a:
spokojnie sie kupi za 10 tys z oplatami.
JerzyB333 napisał/a:
z takim budzetem uderzalbym nie w b5fl, a w b6 nawet

Masz na myśli euro...

nawet w moim poscie bylo to napisane mala czcionka na dole. :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

08 Kwi 2011, 20:57

JerzyB333 napisał(a):nawet w moim poscie bylo to napisane mala czcionka na dole.

Nie dziw sie ale przy -2 to narmalna rzecz..... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

08 Kwi 2011, 21:17

Wogóle zacznij szukać lepiej coś innego niż Passat TDI, dużo łatwiej znajdziesz zadbany i niekombinowany samochód.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

09 Kwi 2011, 07:42

jeżeli chcesz kupić auto dla siebie to opinie że można kupić za 10tys zł z kosztami sprowadzenia itd. potraktuj je jako informację dla handlarzy ,dobre auto prawie lub zawsze kosztuje więcej i z zakupem nie jest to taka prosta sprawa jak to było jeszcze parę lat temu.Rynek jest "wyczesany" z dobrych i tanich aut, nie tylko my kupujemy auta mamy też konkurencję Litwinów ,Rosjan,Bułgarów, Rumunów ,Słowaków czy też Czechów więc ma kto kupować a aut tak szybko nie przybywa ,żeby kupić dobre auto trzeba się trochę naszukać i budżet też musi być trochę większy niż na auta z Allegro ,jak widzisz sama jest dokładnie odwrotnie niż myślałaś bo zz zagranicy nie ściąga się dobrych aut na handel bo kto je kupi jak ceny sprzedaży kształtuje Allegro ? Kupuje się co jeszcze jest w miarę ok z bardzo dużymi przebiegami koryguje licznik ale i sprowadza się auta powypadkowe bywa że nie dopuszczone do ruchu w danym kraju a u nas robi reinkarnację i sprzedaje się jako bezwypadkową igłę ,do 1 właściciela ,z ori przebiegie (!!) ,strach tylko pomyśleć co może się stać z autem i nami podczas stłuczki lub poważnego wypadku ale koniec ze straszeniem bywają i dobre auta do kupienia w kraju choć to już bywa w kategorii prawdziwej okazji kupienie czegoś takiego ,jednak do zakupu jest potrzebna osoba która ma pojęcie o autach i wie gdzie nosa wsadzić .Ufff... ale się rozpisałem ,przepraszam ...
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Typ: Kombi

10 Kwi 2011, 08:33

dziekuje wszystkim za odpowiedz :) a orinetuje sie jeszcze ktoś gdzie najlepiej szukać w Niemczech samochodu... ?
Maja
MarzenkaMaja
Nowicjusz

10 Kwi 2011, 08:37

na takie pytanie to raczej nie ma odpowiedzi bo można kupić z giełdy ,komisu lub prywatnej osoby ,ważniejsze jest to czy znasz kogoś kto zna się na autach i ma pojęcie jak szukać aut zagranicą wtedy to obojętne gdzie kupisz ważne że dobre :smile:
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Typ: Kombi