Gdzie w Warszawie sprzedać auto.

17 Maj 2017, 12:30

Cześć, nie wiem czy wybrałem dobry dział, jeśli nie proszę o przeniesienie.
Zamówiłem nowy samochód, teraz zastanawiam się gdzie najkorzystniej a przy okazji wygodnie sprzedać obecnie użytkowany. Jest to VW Golf V 2,0 TDI kupiony z niemieckiej sieci dealerskiej jako roczny (z tego względu nie przyjmą mi go w ramach rozliczenia za nowe auto). Nie ukrywam, że nie chciałbym przygody pt. codziennie maruda z miernikiem lakieru, wolę mniej korzystną cenę ale sprawny zakup w odpowiadającym mi terminie (zbieżnym z odbiorem nowego samochodu). Co polecacie? Ostatni samochód który sprzedawałem (w 2007) sprzedałem na giełdzie w Słomczynie, ale trochę czasu minęło a i samochód był innego sortu ;-)
msputnik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 1978
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Volkswagen Golf V
Silnik: 2,0 TDI 140
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

08 Cze 2017, 13:30

msputnik napisał(a):Nie ukrywam, że nie chciałbym przygody pt. codziennie maruda z miernikiem lakieru, wolę mniej korzystną cenę ale sprawny zakup w odpowiadającym mi terminie (zbieżnym z odbiorem nowego samochodu)
Wystaw ogłoszenie z dobrą ceną a z oglądającymi umawiaj się na jeden dzień w tygodniu lub podjedź do jakiegoś komisu i zapytaj ile mogą ci dać za auto skoro możesz go sprzedać po mniej korzystnej cenie. To może być też jakieś wyjście.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Wrz 2018, 15:41

Cześć. Dla tych którzy mają kłopot ze sprzedażą swojego samochodu polecam posprawdzać w swoim mieście firmy, które skupują samochody używane (też takie z wypadku) i wysłać kilka zapytań. Ja tak własnie zrobiłem (mieszkam w Warszawie) i jak zacząłem przebierać, to u mnie jest tego multum a ja wybrałem ten skup aut i trafiłem idealnie. Za auto z 96 po dobrym targowaniu udało się uzyskać 1400 zł. Mnie to mega urządzało, bo się zbliżał termin ubezpieczenia. Może komuś to pomorze. Najlepszego!
Ostatnio edytowany przez Kao, 15 Wrz 2018, 19:43, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Spam
silgado
Obserwowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Polak w czołówce Toyota Gazoo Racing Trophy
    Maciej Dreszer zajmuje piąte miejsce w Toyota Gazoo Racing Trophy na półmetku sezonu. W wyjątkowym pucharze dla kierowców wyścigowych i rajdowych Toyot GT86 pula nagród wynosi 80 tys. euro. Toyota od ...
    Jak działa układ chłodzenia w samochodzie?
    Układ chłodzenia w samochodzie ma za zadanie utrzymać silnik przy optymalnej temperaturze pracy tak aby zapobiec jego przegrzaniu. Z czego składa się układ chłodzenia w samochodzie? - pompa wody, - termostat - czujnik temperatury ...