Gdzie założyć LPG do Dacia Dokker 2020?

04 Paź 2020, 14:46

Witam,

gdzie w Polsce zachodniej da rade zalozyc LPG do
Dacia Dokker Stepway (2020) silnik Blue dCi 95?
Orientuje sie ktos w kosztach?

Ewentualnie prosze przynajmniej o wskazowke, u kogo moglbym o to zapytac.

Z gory dziekuje.
dp0
Nowicjusz

04 Paź 2020, 23:09

Jesteś pewny że chcesz założyć instalację LPG do diesla? Wiesz jak działa taka instalacja w takim silniku? Okres zwrotu kosztów takiej instalacji będzie bardzo długi.

Mam nadzieję, że wiesz że w przypadku silnika diesla spalanie LPG to jakieś 20% a reszta to olej napędowy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

05 Paź 2020, 17:16

Dziękuję za odpowiedź!

Przyznaję się bez bicia, że nie zdawałem sobie z tego sprawy.
Więc tak jak mówisz, nie ma to sensu, ale auto jeszcze nie jest zamówione, w takim razie będzie brany silnik benzynowy, a pytanie z tematu pozostaje: gdzie mógłbym tą instalacje dać założyć i jakie mniej więcej będą koszta?
dp0
Nowicjusz

05 Paź 2020, 18:38

Problem w tym że chyba Dokker nie ma w ofercie silnika benzynowego. Sprawdź to dokładnie czy będzie w ogóle możliwość takiej konfiguracji.
Rokiko
Forumowicz VIP

05 Paź 2020, 18:43

TCe 130 GPF
dp0
Nowicjusz

05 Paź 2020, 18:53

dp0 napisał(a):TCe 130 GPF
Ok, to może zapytaj w salonie czy dołożą instalacje LPG do tego silnika bo z tego co wiem do TCe 100 można wybrać zasilanie na LPG, a to takie same silniki. Zawsze byś miał wszystko na gwarancji choć wymiany filtrów i Dusterze to była cena z kosmosu jak mój znajomy wymieniał.

Zapytaj ich czy jak będzie auto na gwarancji i zamontujesz LPG na własną rękę to czy jej nie stracisz.
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fotel samochodowy Toyoty z drukarki 3D
    Fotele samochodowe zazwyczaj nie należą do najwygodniejszych, choć bywają chlubne wyjątki. Producenci mają w tej dziedzinie jeszcze wiele do zrobienia. Dzisiejsze fotele samochodowe konstruowane są z wykorzystaniem dość starych ...