Genewa 2007: Volvo XC70

06 Mar 2007, 14:09

Na salonie genewskim zadebiutowało Volvo XC70. Większy prześwit w stosunku do V70, dużo plastikowych dodatków w stylu SUV-ów i napęd na cztery koła to jego cechy rozpoznawcze. Do tego dwa silniki i wysoki poziom bezpieczeństwa.

XC70 bazuje na kombi V70. Różnice? Rasowe zderzaki, standardowo montowane relingi, większy o 7,4 cm prześwit i permanentny napęd na cztery koła. Oprócz tego wszystko to, bez czego Volvo nie może się obejść - charakterystyczny tylne światła, płaska konsola centralna, wysokiej klasy materiały i najwyższy poziom bezpieczeństwa. Pojemność bagażnika? 575 litrów.

Pod maską mały wybór - można mieć albo 235 KM z silnika benzynowego 3.2 (wolnossące R6), albo 185 KM z turbodiesla 2.4. Jazdę w terenie ułatwia 21-centymetrowy prześwit oraz 30-centymetrowa głębokość brodzenia. Sprzedaż rusza po wakacjach.
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
pietrzyk
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowiec

07 Mar 2007, 00:21

Bardzo podoba mi się to auto, może ma trochę za duże te obramówki wokół halogenów ale reszta naprawdę jest bardzo ładna ;)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

07 Mar 2007, 02:58

Po prostu piękny brzydal!!! :wink:
DFireCrow

07 Mar 2007, 14:54

mi w tym aucie najbardziej podoba się wygląd w środku i przód tylko ten zderzak bym zmienił
pietrzyk
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowiec

11 Mar 2007, 19:41

dokladnie, ogólnie autko super (mogę być nieobiektywny, bo mam w domu S60) tylko ten przedni zderzak. Poczekamy do faceliftingu, może zgodnie z sugestiami klientów, zmienią go na jakiś ciekawszy.
W sobote miałem by ć na jeździe próbnej C30 ale się nie wyrobiłem. Jak dam radę to postaram się skrobnąć tu kilka zdań z jazdy.
Pozdrawiam
stanik
Nowicjusz

19 Mar 2007, 10:06

Ja jestem fanatykiem tego modelu ale ten zderzak mi sie nie podoba.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

20 Mar 2007, 17:04

Faceci z Volvo zrobili niesamowite cacko...
Tył podobny to tego z Volvo C30 :D :D :D
Volvo zaczynają w końcu projektować ładne auta... :wink: :wink: :wink:
Volvo idzie w dobrym kierunku, ich samochody nie tylko nie będą się psuć, ale będą efektownie wyglądać :P :P :P
Oby tak dalej... Mam nadzieję że te cacuszko będzie jeździć tak jak wygląda...
:wink: :wink: :wink:
don't worry be happy :wink:
Leo;))
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków